Контроль за дотриманням санітарного законодавства здійснює:
До основних завдань Держпродспоживслужби не входить:
Яка відповідальність при порушенні санітарного законодавства не існує
Працівники підприємств хлібопекарського виробництва повинні дотримуватися правил особистої гігієни, так як це є одним з основних умов:
Особи, які перехворіли на гнійникові захворювання шкіри рук:
Бацилоносієм людина може стати:
Хлібозаводи та макаронні фабрики відносяться до підприємства:
Санітарно- захисна зона для підприємств 1 класу повинна бути озеленена не менше:
У господарській зоні розміщують:
Територію підприємства слід прибирати:
Основні виробничі цехи не дозволяється розташовувати:
На хлібопекарських підприємствах рекомендується використовувати:
На хлібопекарських підприємствах необхідно опалювати:
При проведенні хімічної дезінфекції необхідно дотримуватися таких умов:
Для дезінфекції рук персоналу виготовляють розчин хлорного вапна концентрацією:
Для дезінфекції інвентарю кондитерського цеха готують розчин хлорного вапна з концентрацією:
Дезінфекційні засоби вихідної концентрації зберігають не більше:
Дезінфекція в підприємствах хлібопекарської та кондитерської проводиться способами:
Вихід готових дріжджів збільшується, але вони мають
знижені хлібопекарські властивості і менш стійкі в зберіганні, при потраплянні в сировину:
Найпоширеніший дефект хліба:
Причина дефекту хліба, якщо м'якуш липкий, розплився, а його кірка темна?
Збудниками тягучої (картопляної) хвороби хліба є:
Торти і тістечка, не прикрашені кремом, повинні зберігатися при температурі не вище:
Терміни зберігання і реалізації тістечок із заварним кремом:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома