М.Б.(Хліб)№9. Промсанітарія

Додано: 11 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 11 разів
24 запитання
Запитання 1

Контроль за дотриманням санітарного законодавства здійснює:

варіанти відповідей

СЕС

Санепідслужба

Держпродспоживслужба

Профспілки 

Запитання 2

До основних завдань Держпродспоживслужби не входить:

варіанти відповідей

реалізація державної політики 

здійснення ветеринарно-санітарного контролю

здійснення ринкового нагляду 

здійснення виплат за порушення прав споживачів 

Запитання 3

Яка відповідальність при порушенні санітарного законодавства не існує

варіанти відповідей

Дисциплінарна 

Юридична

 Кримінальна

Адміністративна 

Запитання 4

Працівники підприємств хлібопекарського виробництва повинні дотримуватися правил особистої гігієни, так як це є одним з основних умов:

варіанти відповідей

попередження мікробного забруднення продукції

вимог керівництва

попередження захворювання

збереження екологічного стану

Запитання 5

Особи, які перехворіли на гнійникові захворювання шкіри рук:

варіанти відповідей

допускаються до роботи тільки після бактеріологічного дослідження 

не допускаються до роботи 

допускаються до роботи тільки після повного медичного дослідження 

звільняються

Запитання 6

Бацилоносієм людина може стати:

варіанти відповідей

контактуючи з хворою людиною

 перехворівши інфекційною хворобою

перехворівши харчовою інфекцією

 переохолонувши

Запитання 7

Хлібозаводи та макаронні фабрики відносяться до підприємства:

варіанти відповідей

1 класу

3 класу

5 класу

7 класу

Запитання 8

Санітарно- захисна зона для підприємств 1 класу повинна бути озеленена не менше:

варіанти відповідей

20%

40%

50%

60%

Запитання 9

У господарській зоні розміщують: 

варіанти відповідей

виробничий корпус

складські приміщення для сировини

сміттєзбірники

резервуари для питної води

Запитання 10

Територію підприємства слід прибирати:

варіанти відповідей

щогодинно

щоденно

щотижнево

1 раз на місяць

Запитання 11

Основні виробничі цехи не дозволяється розташовувати:

варіанти відповідей

у підвальних приміщеннях

у виробничій зоні 

на відстані більше ніж 25 м від санвузлів 

на відстані більше ніж 25 м від господарчої зони 

Запитання 12

На хлібопекарських підприємствах рекомендується використовувати:

варіанти відповідей

люмінесцентне освітлення 

переносні лампи

відкриті плафони

світильники над відкритими місцями зберігання сировини

Запитання 13

На хлібопекарських підприємствах необхідно опалювати:

варіанти відповідей

 котельні

трансформаторнІ підстанції

складські приміщення

виробничі цехи

Запитання 14

При проведенні хімічної дезінфекції необхідно дотримуватися таких умов:

варіанти відповідей

використовувати дезінфекційний препарат тільки в рідкому стані

використовувати дезінфекційний препарат тільки в твердому стані

використовувати дезінфекційний препарат тільки в газоподібному стані

всі варіанти

Запитання 15

Для дезінфекції рук персоналу виготовляють розчин хлорного вапна концентрацією:

варіанти відповідей

2%

1%

0,5%

0,2%

Запитання 16

Для дезінфекції інвентарю кондитерського цеха готують розчин хлорного вапна з концентрацією:

варіанти відповідей

10%

5%

2%

1%

Запитання 17

Дезінфекційні засоби вихідної концентрації зберігають не більше:

варіанти відповідей

2 діб

3 діб

5 діб

тижня

Запитання 18

Дезінфекція в підприємствах хлібопекарської та кондитерської проводиться способами:

варіанти відповідей

фізичними

біологічними

антропогенними

технічними

Запитання 19

Вихід готових дріжджів збільшується, але вони мають

знижені хлібопекарські властивості і менш стійкі в зберіганні, при потраплянні в сировину:

варіанти відповідей

дріжджів родів Torulopsis

молочнокислих бактерій роду Leuconostoc

Вас. subtilis

грибів родів Penicillium

Запитання 20

Найпоширеніший дефект хліба:

варіанти відповідей

появи великих тріщин на поверхні виробів

верхня кірка опала і увігнулася.

неправильна форма

шишкуваті виступи на нижній кірці

Запитання 21

Причина дефекту хліба, якщо м'якуш липкий, розплився, а його кірка темна?

варіанти відповідей

нестача солі

надлишок солі

висока температура в печі

дріжджі поганої якості

Запитання 22

Збудниками тягучої (картопляної) хвороби хліба є:

варіанти відповідей

спороутворюючі бактерії Вас.subtilis

мезофильні молочнокислі палички Lactobacillus fermentum

дріжджів видів S. cerevisiae

гриби родів Penicillium

Запитання 23

Торти і тістечка, не прикрашені кремом, повинні зберігатися при температурі не вище:


варіанти відповідей

10°С

15°С

18°С

25°С

Запитання 24

Терміни зберігання і реалізації тістечок із заварним кремом:

варіанти відповідей

6 год

24 год

36 год

72 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест