Проторенесанс

Додано: 19 січня 2021
Предмет: Мистецтво, 11 клас
Тест виконано: 46 разів
12 запитань
Запитання 1

Назвіть автора і назву скульптури.


варіанти відповідей

Нікколо Пізано

Марія з Ісусом

Джованні Пізано

Мадонна з немовлям

Запитання 2

Скульптор Джованні Пізано у період проторенесансу створив такі шедеври "Мадонна з немовлям" і "Розп'яття". Вкажіть кількість (оберіть правильні відповіді).

варіанти відповідей

2

4

6

5

Запитання 3

Хто зображений на фото?

варіанти відповідей

Джотто

Чімабуе

Данте Аліг'єрі

Арнольфо ді Камбіо

Запитання 4

Ця сцена ... часто зустрічається в сакральному мистецтві, особливо в розписах і фресках церков, де присутня на пристрасних циклах в композиціях арешту Ісуса. Твір Джотто ді Бондоне.

варіанти відповідей

Поцілунок Юди

Обійми Петра

Поклоніння Ісусу

Зустріч апостолів

Запитання 5

Ця фреска, написана близько 1305 року італійським художником як частина його циклу «Життя Христа» на північній внутрішній стіні каплиці Скровені в Падуї, Італія. Назвіть правильну назву фрески.

варіанти відповідей

Воскресіння Ісуса

Плач Марії

Оплакування Христа

Спів ангелів

Запитання 6

Про якого живописця йде мова... працював у стилі фрески та мозаїки. Був знайомий із досягненнями візантійського мистецтва. Намагався відійти від плаского відображення осіб, надати фігурам об'єму, а також правдивості, достовірності та своєрідної чуттєвості. Став провісником художнього стилю так званого Римського натуралізму.

варіанти відповідей

Джотто

П'єтро Кавалліні

Сімоне Мартіні

Аброджо Лоренцетті

Запитання 7

Для його робіт характерний монументалізм, застосування елементів скульптурності. Присутня висока частка складної символіки, застосування алегорій, глибока людяність суб'єктів, представлення їх стосунків. Об'єднав елементи сієнської та флорентійської шкіл. Назвіть цього художника?

варіанти відповідей

Джотто ді Бондоне

Аброджо Лоренцетті

Нікколо Пізано

Сімоне Мартіні

Запитання 8

Цей автор любив створювати біблійні алегорії - фреска, фрагмент. 1337—1339 гг. Сієна, Палаццо Пуббліко. Назвіть автора і настінне полотно.

варіанти відповідей

"Алегорія доброго правління"

"Плоди дурного правління"

Аброджо Лоренцетті

Джотто ді Бондоне

Запитання 9

Уважно прочитайте опис "... Автор деталізує це подання і описує устрій загробного світу, з графічною визначеністю, фіксуючи всі деталі його архітектоніки. У вступній пісні розповідає, як він, досягнувши середини життєвого шляху, заблукав одного разу в дрімучому лісі і як поет Вергілій, врятувавши його від трьох диких звірів, які загородили йому шлях, запропонував зробити мандрівку потойбіччям. Дізнавшись, що Вергілій посланий Беатріче, померлою коханою, він без вагань слідує за поетом".

варіанти відповідей

"Рай"

"Чистилище"

"Божественна комедія"

"Добро і зло"

Запитання 10

Називаючи свою поему «комедією», Данте використовує середньовічну термінологію. Поясніть твердження поняття "комедія"...?

варіанти відповідей

будь-який комічний твір вільного стилю зі смішним початком і благополучним кінцем

будь-який поетичний твір високого стилю із захоплюючим і спокійним початком і жахливим кінцем

будь-який поетичний твір середнього стилю зі страшним початком і благополучним кінцем, написаний народною мовою

жанр «високої літератури» писався латинською мовою

Запитання 11

Цей автор багатьох надгробків і табернакул у вівтарях різних церков. Одна з найкращих робіт майстра, разом з батьком та сином Пізано — міський фонтан Фонте Маджоре на площі в Перуджі (1278) прикрашений численними статуями і рельєфами. З цього фонтану заборонялося поїти тварин та набирати воду брудним посудом. На фото рельєф "Благовіщення". Назвіть ім'я скульптора епохи проторенесансу.

варіанти відповідей

Лоренцо Майтані

Андреа Пізано

Франческо Таленті

Арнольфо ді Камбіо

Запитання 12

Всі керманичі міста опікувались проблемами будівництва захисних і суспільно значущих споруд, церков, головного собору Флоренції, який став його уособленням і головним осередком активного міського життя. Його зведення — справа престижу і честі, на його спорудження витрачають астрономічно великі кошти, запрошують найталановитіших архітекторів і майстрів-декораторів. В мистецтві Італії, що з раннього середньовіччя була перехрестям різних культурних впливів, розрізняють як впливи східні, з Візантії, так і впливи західні, романсько-готичні. Дивовижна суміш цих впливів разом із могутніми місцевими традиціями і відображена в будівництві сакральної споруди, що на фото, назвіть її та архітектора.

варіанти відповідей

Філіппо Брунелескі

Санта-Марія-дель-Фйоре

Арнольфо ді Камбіо

Санта Кроче (церква Святоговятого Хреста)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест