Прозорі супи

Додано: 18 листопада
Предмет:
15 запитань
Запитання 1

Вкажіть температуру подачі супів

варіанти відповідей

50°С

60°С

65°С

75°С

Запитання 2

Пасерованими овочами супи заправляють

варіанти відповідей

прозорі супи

молочні супи

холодні супи

заправні супи

Запитання 3

Які з перерахованих супів подають і холодними і гарячими?

варіанти відповідей

прозорі

пюреподібні

солодкі

холодні

Запитання 4

Як відпускають прозорий бульйон із гарніром - омлет паровий?

варіанти відповідей

Бульйон - у суповій мисці, а гарнір - на закусочній тарілці

Бульйон - у глибокій столовій тарілці, а гарнір - на мілкій столовій тарілці.

Бульйон - у бульйонних чашках, а гарнір - на пиріжковій тарілці.

Бульйон і гарнір - у глибокій столовій тарілці.

Запитання 5

Як відпускають прозорий бульйон із гарніром - профітролі?

варіанти відповідей

Бульйон - у бульйонних чашках, а гарнір - на пиріжковій тарілці.

Бульйон - у глибокій столовій тарілці, а гарнір - на мілкій столовій тарілці

Бульйон - у суповій мисці, а гарнір - на закусочній тарілці.

Бульйон і гарнір - у столовій глибокій тарілці.

Запитання 6

Які гарніри використовують до прозорих бульйонів?


варіанти відповідей

Із м'яса, птиці, риби, яєць, крупи, а також грінки, пиріжки

Картопляне та овочеве пюре

Свіжі фрукти та ягоди

Копчені м'ясо та рибопродукти

Запитання 7

Приготовлені прозорі супи зберігають на марміті

варіанти відповідей

1 год

2-3 год

4-5 год

12 год

Запитання 8

Укажіть вид супу: бульйон прозорий, колір золотисто-жовтий. Смак у міру солоний, з ароматом продуктів з чого готували. На поверхні - без частинок жиру. Продукти, що входять до складу гарніру зберегли форму, консистенція мяка

варіанти відповідей

м'ясний прозорий бульйон

прозорий бульйон із курки

рибний прозорий бульйон

Запитання 9

При якому порушенні у веденні технологічного процесу варіння бульйонів останні мають каламутний  колір:

варіанти відповідей

Використання сировини з великим сполучної тканини

Процес варіння бульйону відбувався при безперервному бурхливому кипінні

Сировину перед використанням на підсмажили

Подовжено термін теплової обробки

Запитання 10

Назвіть компоненти для відтяжки, щоб освітлити м’ясний бульйон

варіанти відповідей

Свинина, вода, цибуля, сіль, яєчні білки

Яловичина, вода, сіль, яєчні білки, борошно

Яловичина, вода, сіль, яєчні білки, сік печінки

Борошно, сіль, молоко, сік печінки

Запитання 11

Вкажіть норми відпуску: прозорого м’ясного бульйону в бульйонній чашці

варіанти відповідей

250 г

300 г

350 г

400 г

Запитання 12

Для прозорого бульйону з птиці відтяжку роблять із

варіанти відповідей

шийної частини, білків яєць, воду, сік печінки, сіль

білки яєць, цибуля ріпчаста, сіль

білки яєць з морквою

білки яєць

Запитання 13

Для прояснення бульйону мясного прозорого відтяжку з м'ясних продуктів додають у бульйон, температура якого

варіанти відповідей

30-40°С

40-50°С

50-60°С

60-70°С

Запитання 14

Відтяжку - морква з білками варять при слабкому кипінні

варіанти відповідей

5-10 хв

10-15 хв

20 хв

30 хв

Запитання 15

особливістю бульйону-борщку є

варіанти відповідей

додавання до відтяжки буряка

додавання до відтяжки свикопченостей і селери

додавання до відтяжки сирих яєць і моркви

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест