Чим проводять промивання шлунку при харчових токсикоiнфекцiях:
Токсин ботулiзму гине при кип’ятiннi протягом:
Збудник ботулiзму це:
Назвіть, при яких харчових токсикоінфекціях у розвитку патологічного процесу в організмі людини основне значення має мікробний екзотоксин:
Які симптоми є характерними для клінічного перебігу типової форми ХТІ стафілококової етіології у першу добу:
Які симптоми є характерними для клінічного перебігу типової середньотяжкої гастроінтестінальної форми сальмонельозу на 2-3 добу захворювання:
Вкажіть основні заходи лікування хворих на середньо тяжку форму ХТІ на догоспітальному етапі:
Споживання яких продуктів може стати причиною захворювання на ботулізм:
Які з перерахованих продуктів можуть стати причиною захворювання на ботулізм:
Клітини яких тканин, органів і систем уражає ботулотоксин:
Які симптоми є характерними для захворювання на ботулізм:
Які заходи медичної допомоги на догоспітальному етапі потрібно провести дорослому хворому на ботулізм при умові, що у нього немає поперхування:
Блювотні маси, взяті для бакдослідження, потрібно доставити в лабораторію не пізніше ніж за:
Вкажіть середню кількість рідини, яку використовують для сифонної клізми дорослим:
За планом необхідно було обстежити медичний персонал лікарні на стафілококове носійство. Який матеріал необхідно відбирати під час обстеження?
У дитячій лікарні виникло масове харчове отруєння після вживання пирогів з кремом, виготовлених в приватному кондитерському цеху. Серед працівників цеху виявили людей з гнійничковими захворюваннями шкіри. Визначити характер харчового зараження:
Пацієнт звернувся до лікарні зі скаргами на погіршення зору, «туман» перед очима, двоїння предметів, труднощі при ковтанні. Поставте попередній діагноз:
У приймальне відділення лікарні доставлено хворого на ботулізм. Які заходи необхідно провести першочергово?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома