Раціональне харчування

Додано: 19 січня 2021
Предмет: , 11 клас
Тест виконано: 73 рази
20 запитань
Запитання 1

1. У ротовій порожнині людини розщеплюються

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

нуклеїнові кислоти

Запитання 2

2. Речовини слини, яка знешкоджує мікроорганізми, - це

варіанти відповідей

амілаза

муцин

лізоцим

мальтаза

Запитання 3

3. У шлунку починають розщеплюватися органічні речовини

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

нуклеїнові кислоти

Запитання 4

4. Емільгація жирів відбувається під впливом секрету такої залози, як

варіанти відповідей

печінка

підшлункова

шлункові

кишкові

Запитання 5

5. Запалення слизової оболонки шлунку називається

варіанти відповідей

фарингітом

гастритом

гепатитом

панкреатином

Запитання 6

6. Інфекціне захворювання, що супроводжується сильним отруєнням, - це

варіанти відповідей

ботулізм

сальмонельоз

холера

дизентерія

Запитання 7

7. Сукупність процесів, які забезпечують надходження до організму рідких і твердих речовин, необхідних для нормальної життєдіяльності, -це

варіанти відповідей

живлення

травлення

обмін речовин

дихання

Запитання 8

8. Речовини, які є для організму джерелом енергії та будівельним матеріалом, -

варіанти відповідей

додаткові

поживні

органічні

неорганічні

Запитання 9

9. Із названих речовин не є поживними

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 10

10. Речовини, які забезпечують зв’язування та видалення з організму токсичних сполук, йонів важких металів, радіонуклідів, пригнічують процеси гниття в кишках, -це

варіанти відповідей

поживні

пектинові

органічні кислоти

вітаміни

Запитання 11

11. Речовини, які є основним будівельним матеріалом для клітин організму, -це

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 12

12. У травному каналі білки розщеплюються до

варіанти відповідей

СО2 і Н2О

амінокислот

моносахаридів

жирних кислот

Запитання 13

13. Порушення обмінних реакцій, які виникають при нестачі певного вітаміну, - це

варіанти відповідей

авітамінози

гіповітамінози

полівітамінози

гіпервітамінози

Запитання 14

14. Надмірне вживання вуглеводів може призвести до розладів травлення через посилення процесів бродіння в

варіанти відповідей

шлунку

печінці

тонкому кишечнику

товстому кишечнику

Запитання 15

15. Обмежене вживання цих речовин може привести до гіповітамінозів за жиророзчинними вітамінами

варіанти відповідей

білків

жирів

вуглеводів

нуклеїнових кислот

Запитання 16

16. Надмірне вживання яких речовин посилює процеси гниття в товстій кишці, що приводить до розладів травлення

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

нуклеїнові кислоти

Запитання 17

17. Учений, який першим розробив правила раціонального харчування і вважається одним із засновників гігієни харчуванння

варіанти відповідей

Асклепій

Авіценна

Гален

Гіппократ

Запитання 18

18. Нестача чи надлишок поживних речовин призводить

варіанти відповідей

карієсу

безсоння

порушення працездатності

надмірній пітливості

Запитання 19

19. Пряма калометрія, -це

варіанти відповідей

метод визначення кількості виділеної теплоти за кількістю спожитого кисню та виділеного вуглекислого газу

метод визначення жирової тканини в організмі людини

метод безпосереднього вимірювання кількості теплоти, виділеної організмом за певний час

метод визначення зайвої ваги

Запитання 20

20. Роль вітамінів в організмі полягає в тому, що вони

варіанти відповідей

є будівельним матеріалом

є енергетичним матеріалом

входять до ферментів

входять до гормонів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест