раціональне харчування безпека харчування

Додано: 30 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 163 рази
18 запитань
Запитання 1

Раціональне харчування дітей у віці 11-12 років передбачає вживання їжі:

варіанти відповідей

один раз на день

два рази на день

три рази на день

чотири рази на день

Запитання 2

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

які неправильно зберігали чи обробляли

куплені на стихійних ринках

з пошкодженою упаковкою

отруйні гриби та ягоди

консерви зі вздутими кришками

всі перераховані відповіді правильні

Запитання 3

Що відносять до поживних речовин.....

варіанти відповідей

жири

білки

вітаміни

мінеральні речовини

вуглеводи

Запитання 4

Забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин....

варіанти відповідей

Жири

Вуглеводи

Білки

Вітаміни

Мінеральні речовини

Запитання 5

Основне джерело енергії для організму. Сприяють кращій роботі серця, мязів,мозку......

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Вітаміни

Мінеральні речовини

Запитання 6

Беруть участь в обміні речовин, сприяють захисту організму від інфекцій. При нестачі в організмі може погіршитись гострота зору, міцність кісток,може спостерігатись кровоточивість ясен...

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Вітаміни

Мінеральні речовини

Запитання 7

Вкажіть співвідношення білків,жирів та вуглеводів:

варіанти відповідей

1:1:3

1:1:6

1:1:4

Запитання 8

Принципи раціонального харчування – це

варіанти відповідей

помірність

збалансованість

раціональність

помірність, різноманітність, збалансованість

Запитання 9

Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту це

варіанти відповідей

калорійність

поживність

збалансованість

порція

Запитання 10

Неправильне харчування може призвести до:

варіанти відповідей

  Цукрового діабету

Всі відповіді правилні

ожиріння

харчового отруєння

Запитання 11

Купуючи продукти харчування, слід звернути увагу на

варіанти відповідей

упаковку та етикетку

дати виробництва

термін придатності

всі відповіді правильні

Запитання 12

Для нормального росту,розвиткуй підтримки життєдіяльності необхідні поживні речовини:....

варіанти відповідей

білки,жири.

білки, жири, вуглеводи, вітаміни які людина отримує з їжею.

білки , жири , вуглеводи, вітаміни, мінеральні солі та вода.

Запитання 13

Про який принцип здорового харчування йдеться: калорійність щоденного меню не повинна перевищувати щоденних енергетичних витрат.

варіанти відповідей

різноманітність

збалансованість

помірність

Запитання 14

Про який принцип здорового харчування йдеться: правильне співвідношення різних груп продуктів

варіанти відповідей

помірність

збалансованість

різноманітність

Запитання 15

Необхідність споживання продуктів усіх основних груп - це принцип...

варіанти відповідей

помірності

збалансованості

різноманітності

Запитання 16

Вкажіть ознаки харчового отруєння

варіанти відповідей

нудота і блювання

біль у животі, підвищена температура

порушення мови

пронос, запамороченя

втрата свідомості

втрата нюху та смаку

Запитання 17

Що слід робити у випадку харчового отруєння

варіанти відповідей

пити багато рідини

негайно викликати лікаря

викликати рвоту

якщо непритомний - поклати на лівий бік

дати щось поїсти

прикласти до живота грілку

Запитання 18

Вкажіть харчові отруєння, спричинені бактеріями або їх токсинами

варіанти відповідей

сальмонельоз

дифтерія

ботулізм

туберкульоз

грип

Бактерія Е. coli

Вітрянка

Золотисний стафілокок

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест