Раціональне харчування - це
Не є харчовою добавкою:
Приправи, спеції, пряні овочі, цибуля, часник, петрушка - це продукти:
Вкажіть групу поживних речовин, всі компоненти якої мають енергетичні властивості?
Нутрієнти, які не синтезуються в організмі або утворюються в недостатній кількості:
Консервант не повинен:
Під обміном речовин розуміють
В якості антиокислювачів застосовуються::
Для регулювання консистенції продукту застосовують:
ЗАКОН профілактичної спрямованості харчування:
Біологічно активні речовини об'єднані в групу:
Виберіть риси, властиві біологічно-активним добавкам:
БАДи, що використовуються для функціонального харчування з метою ліквідації дефіціту есенціальних речовин в організмі:
Лакто- і біфідобактерії відносяться до:
Лактулоза - це:
Що таке добовий раціон
Якість харчового раціону в значній мірі визначається:
Щадний принцип дієтичного харчування означає:
Харчування споживачів з хронічними захворюваннями з метою запобігання їх розвитку або загострення, до тих чи інших захворювань з метою профілактики - це:
Характеристика продуктів харчування, яка відображає якість білків у продукті, їх перетравлюваність і амінокислотну збалансованість, а також вміст інших життєво важливих, біологічно активних речовин (вітамінів, мікроелементів, незамінних амінокислот) - це...
Дайте визначення поняттю “режим харчування”:
Що таке збалансованість?
Виберіть метод теплової кулінарної обробки продуктів, який погіршує перетравлюваність продуктів:
Виберіть перелік страв, які варто вживати на вечерю:
Організм людини в процесі життєдіяльності постійно витрачає енергію та різні речовини. Джерелом поповнення їх є
Потреба організму в харчових речовинах залежить від:
Що наповнює організм людини енергією?
Будівельний матеріал клітин і тканин:
До органів шлунково-кишкового тракту не належить:
Найбільший вміст вуглеводів мають:
Найбільша залоза в організмі людини:
Процес механічної та хімічної переробки поживних речовин та перетворення їх на прості сполуки називається:
Оберіть види травлення, властиві шлунково-кишковому тракту людини:
Розщеплення біополімерів їжі на мономери відбувається за допомогою:
Кислотність шлункового соку людини:
Ферменти ротової порожнини:
Укажіть фермент, який забезпечує розщеплення білків у кишечнику:
Назвіть орган травної системи, у якому починають розщеплюватися вуглеводи:
Назвіть фермент, який забезпечує знезараження в ротовій порожнині:
Укажіть орган травної системи людини, запалення якого має назву «панкреатит»:
Назвіть залозу, яка виробляє фермент пепсин:
Назвіть орган травної системи, у якому всмоктується основна кількість поживних речовин:
Укажіть орган травної системи, у якому починається розщеплення жирів:
Укажіть речовину, яку виробляють слинні залози:
Тонкий кишечник в органiзмi людини виконує функції:
Шлунок людини виконує функції:
Важливий процес організму, який видаляє продукти обміну речовин та знешкоджує отруйні речовини це....
Визначте конституційний тип людини за описом: "М’язи переважно слаборозвинені, довгі, тонкі; характерна худорлявість, шкіра бліда, суха; трапляється сутулість; знижений артеріальний тиск, послаблена функція наднирників;характеризується високим зростом; плечі та таз вузькі, кінцівки довгі й тонкі, тулуб короткий"
Ознаки недостатності якого мінералу описані:
"Деформація кісток, біль у литкових м`язах, рахіт у дітей, карієс, витончення емалі зубів"
Ознаки недостатності якого вітаміну описані:
"Блідість і сухість шкіри, кровоточивість ясен, швидка втовлюваність, знижена працездатність, часті простудні захворювання"
Скільки груп фізичної активності дорослого населення вказано в Нормах фізіологічних потреб населення України за 2017р.:
Яка дієта призначається при хронічних захворюваннях печінки, жовчного міхура і жовчовивідних шляхів:
Які продукти виключаються із раціону при призначенні дієти №7:
Біологічно активні речовини, які проявляють високу антимікробну, антивірусну, антигрибкову дію, синтезуютьься рослинами:
Прихильники дієти Дюкана у своєму харчуванні надають перевагу:
Мінеральні води з мінералізацією від 1,0 до 8,0 г/дм3 без специфічних компонентів:
При захворюванні печінки (стіл №5) необхідно обмежувати споживання:
При хронічному захворюванні нирок використовують дієту:
При захворюванні серцево-судинної системи призначають дієтичний стіл:
У чому полягає коригувальний принцип харчування при цукровому діабеті:
В ендокринологічному відділенні лікується пацієнт Б., з діагнозом "цукровий діабет". Медична сестра навчає пацієнта принципам дієти. Про яку дієту йдеться?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома