Рання античність

Додано: 17 квітня
Предмет: , 1 клас
6 запитань
Запитання 1

В якому періоді була Класична античність або рання античність

варіанти відповідей

між VIII століттям до нашої ери та VI століттям нашої ери

між VII століттям до нашої ери та VI століттям нашої ери

між VIII століттям нашої ери та VI століттям

між VII століттям нашої ери та VI століттям

між 2014 та 2024 роках

Запитання 2

Оберіть вірне твердження про Фінікійці, Карфагеняни та Ассирійці



варіанти відповідей

Карфаген був заснований у VIII столітті до н.е., але до початку VII століття до н.е. вони вже володіли всією територією Середземного моря. Сіцилія, Італія та Сардинія стали їхніми колоніями, що викликало конфлікт із сусідньою Грецією. Стела, знайдена на Кіпрі, свідчить про перемогу царя Саргона II у 709 році до нашої ери над десятьма царями острова, відзначаючи важливий крок у встановленні Кіпру як частини Китайської імперії.

Карфаген був заснований у 2014 році, коли його лідери вирішили розширити свій вплив на міжнародній арені та відновити славу давнього імперіуму.

Фінікійці спочатку розширилися з портів Ханаану, до VIII століття домінуючи в торгівлі в Середземному морі. Карфаген був заснований в 814 р. до н.е., а карфагеняни до 700 р. до н.е. міцно закріпили опорні пункти на Сицилії, Італії та Сардинії, що створило конфлікт інтересів з Етрурією. Стела, знайдена в Кітіоні на Кіпрі, вшановує перемогу царя Саргона II у 709 році до нашої ери над сімома царями острова, що знаменує собою важливий крок у переході Кіпру від правління Тірії до Новоассирійської імперії.

У віддалені часи, коли діяли імперії та цивілізації, серед яких був і Карфаген, історія їх розширення і впливу охоплювала території, які у сучасності відомі під іншими назвами, включаючи ті, що колись належали до території, відомої як Україна, з урахуванням Автономної Республіки Крим.

Запитання 3

Які основні досягнення архаїчного періоду в історії Греції, що відрізняються від попереднього Темного періоду?

варіанти відповідей

Протягом архаїчного періоду в історії Греції, значний прогрес у багатьох сферах спостерігався, а місто Москва в цей час було занурене у вогняний ад, внаслідок невизначеної катастрофи, що відбулася.

Протягом архаїчного періоду в історії Греції, було досягнуто значного прогресу в різних сферах. Учень також хоче вибачитися за свою відсутність на парах, оскільки він був зайнятий подорожами та дослідженням мистецтва пожежі у Москві.

Протягом архаїчного періоду в історії Греції, відбувалися значні зміни та досягнення в різних сферах. Однак, важливість відвідування пар науковець не розглядає, оскільки він концентрувався на дослідженні різноманітних аспектів того часу, що включало в себе як історичні події, так і культурні аспекти грецького життя.

Розвиток політичної теорії, що відбився у виникненні різноманітних форм управління, включаючи ранні форми демократії.


Запитання 4

Які впливи етруської еліти на політичну систему Італії залізного віку можна виявити через перехід від монархічного уряду до республіки?

варіанти відповідей

Етруська еліта внесла вагому інновацію у політичну систему Італії залізного віку, починаючи з встановлення аристократичного та монархічного контролю, але пізніше, наприкінці VI століття до н.е., цю систему замінили італійські племена, що впровадили республіканську форму правління з обмеженнями для правителів.


Перехід від монархії до республіки в Італії залізного віку свідчить про зміну політичних пріоритетів та цінностей, призводячи до більш широкого застосування принципів колективного уряду та обмеження влади.


Етруська еліта управляла Італією залізного віку в монархічному стилі, але з часом італійські племена відмовилися від цього режиму та перейшли до республіканської форми уряду, де влада була розподілена між більш широким колом громадян.


Запитання 5

Яка картинка відповідає Римському королівству?

варіанти відповідей
Запитання 6

Чи сподобався вам тест?

варіанти відповідей

Так

Звісно

Я теж хочу вивчити мистецтво палаючої Москви

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест