Риба: обробка, технологія приготування напівфабрикатів

Додано: 16 жовтня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 371 раз
40 запитань
Запитання 1

Риба ціниться вмістом...

варіанти відповідей

білків, жирів

білків і вуглеводів

жирів, мінеральних речовин

Запитання 2

Жири в м'ясі риби перебувають у...

варіанти відповідей

твердому стані

рідкому стані

мазеподібному стані

Запитання 3

Жирна риба містить такий відсоток жирів

варіанти відповідей

5-15%

15-20%

2-5%

Запитання 4

Вкажіть, які речовини риби формують її смак, запах і колір...

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи


Запитання 5

До якої родини риб відноситься кета?

варіанти відповідей

осетрові

лососеві

окуневі

Запитання 6

Вкажіть рибу, яку відносять до окуневих....

варіанти відповідей
Запитання 7

Вкажіть чим ціниться тріска....

варіанти відповідей

ікрою

м'ясом

Печінка

Запитання 8

Чорну ікру отримують від риби родини...

варіанти відповідей

лососевих

коропових

осетрових

Запитання 9

Яку рибу використовують для приготування заливних страв?

варіанти відповідей

окуневі

коропові

 тріскові

Запитання 10

Живу рибу зберігають протягом...

варіанти відповідей

24 год

1-2 діб

12 год

Запитання 11

Вкажіть температуру замороженої риби...

варіанти відповідей

-8; -10°С

-2; -3°С

-6; -8°С

Запитання 12

Велику рибу массою більше 1,5кг розморожують...

варіанти відповідей

у воді

на повітрі

у розчині солі

Запитання 13

Дефростація риби - це...

варіанти відповідей

нагрівання в електричному полі надвисокої частоти

розморожування у воді

розморожування у розчині кухонної солі

Запитання 14

Вкажіть, чи можна розморожувати риби у воді (температура 35-40°С)...

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 15

Цілою використовують дрібну рибу масою...

варіанти відповідей

75-200 г

100-250 г

200-250 г

Запитання 16

Рибу нарізують на порціонні шматочки під кутами

варіанти відповідей

45°; 90°

30°; 90°

90°

Запитання 17

Кількість відходів при розбиранні риби на кругляки становить...

варіанти відповідей

35-40%

20%

35%

Запитання 18

Для пластування використовують рибу, масою...

варіанти відповідей

до 1,5 кг

більше 1,5 кг

1-1,5 кг

Запитання 19

Обробку окуневих риб розпочинають...

варіанти відповідей

з видалення луски

з видалення жовчного міхура

з видалення твердого спинного плавника

Запитання 20

Яка риба містить отруйну плівку?

варіанти відповідей

ставрида

хек сріблястий

маринка

Запитання 21

Для фарширування використовують щуку....

варіанти відповідей

живу

морожену

охолоджену

Запитання 22

Підготовлені рибні напівфабрикати перед смаженням основним способом обкачують у...

варіанти відповідей

сухарях

борошні

висівках

Запитання 23

Для приготування 1 кг льєзону потрібно...

варіанти відповідей

500 г яєць, 400 г молока, 20 г солі

670 г яєць, 340 г води, 10 г солі

740 г яєць, 120 г води, 10 г солі

Запитання 24

Для смаження риби у фритюрі використовують...

варіанти відповідей

льєзон

червону паніровку

тісто кляр

Запитання 25

Для приготування рибної котлетної маси використовують молоки свіжої риби...

варіанти відповідей

не більше 6% від маси нетто риби

не більше 8% від маси нетто риби

не більше 11% від маси нетто риби

Запитання 26

Який хліб використовують для приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

свіжий

черствий

одноденної випічки

Запитання 27

Цілу розібрану рибу зберігають при температурі 0 до -4°С протягом...

варіанти відповідей

24 год

12 год

10 год

Запитання 28

Зрази рибні  мають форму...

варіанти відповідей

овальну-загострену

округлу

овально-приплюснуту з заокругленими кінцями

Запитання 29

Тюфтельки рибні паніруюють у ...

варіанти відповідей

борошні

біла паніровка

червона паніровка

льєзон + біла паніровка

Запитання 30

Напівфабрикат котлета рибна має розміри...

варіанти відповідей

12 см, 5-6см, 2 см

10см, 4-5см, 2,5см

12см, 5-6см, 1см

Запитання 31

Яка послідовність кулінарної обробки риби з хрящовим скелетом?

варіанти відповідей

відрізування голови, зрізування спинних жучків, пластування, видалення визиги

відрізування голови, зрізування спинних жучків, видалення визиги, пластування

відрізування голови,видалення визиги, пластування, зрізування спинних жучків

Запитання 32

Для полегшення видалення «жучків» для варіння цілими пластами...

варіанти відповідей

пласти занурюють у гарячу воду (95оС) на 2-3 хв повністю

пласти занурюють у гарячу воду (95оС) на 2-3 хв, щоб м'якоть була над водою

зверху обшпарюють окропом

Запитання 33

Яка риба відноситься до риб з хрящовим скелетом?

варіанти відповідей

окунь, судак, йорж, берш

кета, горбуша, сьомга, лосось, форель, сиг

білуга, севрюга, осетр, шипа, калуга

Запитання 34

Із січеної маси без перцю і часнику по 1 – 2 шт. на порцію

формують н/ф. овальної форми, змочують у яйці, обкачують у білій паніровці це

варіанти відповідей

товченики

січеники українські

ковбаски рибні українські

Запитання 35

Напівфабрикат у вигляді кульки, обкачаний в борошні, змочений в льєзоні, запанірований у пшеничному хлібі нарізаному кубиками.

варіанти відповідей

зрази Хрещатик

котлета Бужок

січеники рибні українські

Запитання 36

Ковбаски рибні українські формують по...

варіанти відповідей

2 шт на порцію

3 шт на порцію

1 шт на порцію

Запитання 37

Кульки рибні панірують...

варіанти відповідей

у борошні

яйця+сухарі панірувальні

тісто кляр

Запитання 38

Скільки є способів приготування тюфтельок рибних?

варіанти відповідей

1 спосіб

2 способи

3 способи

Запитання 39

Биточки рибні мають форму...

варіанти відповідей

овальну

округло-приплюснуту

прямокутну

Запитання 40

Рибу фарширують....

варіанти відповідей

цілою

шматками кругляками

не фарширують зовсім

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест