Рибна гастрономія

Додано: 5 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 19 разів
10 запитань
Запитання 1

Середньосолена риба має такий вміст солі:

варіанти відповідей

від 6 до 10%

10-14%

10--13%

понад 14%

Запитання 2

Копчення риби за температури не вище 40С:

варіанти відповідей

напівгаряче

гаряче

холодне

всі відповіді вірні

Запитання 3

Процес копчення риби при згоранні деревини називається:

варіанти відповідей

природним

штучним

сублмованим

гарячим

Запитання 4

Способи посолу риби:

варіанти відповідей

сухий, мокрий

сухий , змішаний

мокрий,змішаний

сухий, мокрий, змішаний

Запитання 5

Заморожена риба має у м"язовій тканині температуру:

варіанти відповідей

0...+4С

-6С і нижче

-10...-18С

-6...-10С

Запитання 6

Для заморожування риби використовують такі способи:

варіанти відповідей

природний і штучний холод

льдосоляну суміш

розсольний спосіб

всі відповіді вірні

Запитання 7

Залежно від фізичного стану живу рибу поділяють на:

варіанти відповідей

бадьору і слабку

бадьору, дуже слабку

слабку і дуже слабку

бадьору, слабку і дуже слабку

Запитання 8

Охолоджена риба має температуру усередині мускульної тканини:

варіанти відповідей

від 0 до +10С

від-10 до -15С

від-1 до -10С

від-1 до +5С

Запитання 9

Для в"ялення використовують:

варіанти відповідей

тарань воблу,ляща

скумбрію, ставриду

жереха, вусаня

всі відповіді вірні

Запитання 10

Попередньо законсервована кухонною сіллю риба, залита спеціальним соусом-заливкою з прянощами і герметично закрита, не піддається стерилізації - це:

варіанти відповідей

рибні напівфабрикати

рибні консерви

рибні пресерви

кулінарні вироби

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест