Річний підсумковий тест "Офіціант"

Додано: 17 червня 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 70 разів
12 запитань
Запитання 1

Аванзал - це приміщення для:

варіанти відповідей

вживання їжі та відпочинку гостей

зустрічі та очікування гостей

зняття верхнього одягу

Запитання 2

Послідовність підготовки ресторану до обслуговування відвідувачів:

варіанти відповідей

попереднє сервірування столів,прибирання приміщень,отримання та підготовка посуду, приборів ,столової білизни,розміщення меблів

прибирання приміщень,розміщення меблів,отримання і підготовка посуду,приборів,білизни,сервірування столів

отримання і підготовка посуду,приборів,столової білизни,прибирання приміщень,сервірування столів,розміщення меблів

Запитання 3

Відстань від краю столу для посуду та приборів має складати не менше:

варіанти відповідей

1,5 см

2,0 см

3,0 см

Запитання 4

Квіти,що використовуються для сервірування столів,можуть бути:

варіанти відповідей

пластикові

паперові

садові та польові

пластикові,паперові,садові та польові

Запитання 5

Підготовка офіціанта до роботи передбачає:

варіанти відповідей

наявність медичної книжки,приведення зовнішнього вигляду до норми, підготовка всього необхідного до роботи

розставляння столів,полірування посуду,застеляння столів,причісування та одягання форми

Запитання 6

Офіціант повинен з"явитись на роботу не пізніше,ніж за:

варіанти відповідей

30 хв до початку обслуговування

15 хв до початку обслуговування

5 хв до початку обслуговування

Запитання 7

Порядок сервіровки застеленого столу:

варіанти відповідей

розставляння порцелянового посуду,столових приборів ,скляного посуду,серветок,спецій та квітів

розставляння квітів,спецій,серветок,скляного посуду,приборів,порцелянового посуду

Запитання 8

Для подачі чаю або кави:

варіанти відповідей

чайне або кавове блюдце ставлять праворуч від десертної тарілки на рівні верхнього її краю,горнятко встановлюють на блюдце ручкою вправо,ложечку кладуть на блюдце праворуч паралельно її ручці

чайну або кавову пару з ложечкою ставлять напроти споживача,десертну тарілку справа

Запитання 9

Подача страв "порційно" передбачає:

варіанти відповідей

подачу порціонованих страв гостям з правої сторони

подачу порціонованих страв гостям з лівої сторони

два варіанти вірні

Запитання 10

Подача страв "в обнос" передбачає:

варіанти відповідей

подачу страв гостям з лівої сторони французьким способом

подачу страв гостям з лівої сторони англійським способом

подачу страв гостям з правої сторони методом "у стіл"

Запитання 11

Етикет -це:

варіанти відповідей

сукупність норм і правил поведінки,які регулюють зовнішні прояви людських стосунків

філософська дисципліна,предметом якої є мораль

Запитання 12

Майстерне володіння мовним етикетом це:

варіанти відповідей

ознака вихованої людини

ознака людини,яка знає мову

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест