РН 2 тести 2

Додано: 4 листопада
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Значення жирів для життєдіяльності організму людини

варіанти відповідей

Приймають участь у будові тканини м’язів, являютьс джерелом енергії

Мають високу калорійність, оберігають організм від переохолодження

Підвищують харчову цінність страв і надають їм особливі смакові якості

Немає ніякої користі

Запитання 2

Класифікація жирів за походженням

варіанти відповідей


тваринні

рослинні

комбіновані

речовинні

Запитання 3

Рослинні олії засвоюються організмом людини на

варіанти відповідей

10-30%

50-100%

95-98%

Запитання 4

Температура плавлення масла вершкового

варіанти відповідей

28-34 градуса

40-50 градуса

90-100 градуса

Запитання 5

Температура відпуску гарячих страв і гарнірів з овочів

варіанти відповідей

20-30 градусів

65-75 градусів

14-60 градусів

Запитання 6

Норма гарніру на порцію

варіанти відповідей

500

100

150

Запитання 7

Овочі які мають зелений колір варять у воді

варіанти відповідей

3-4 л води на 1 кг овочів

13-14 л води на 1 кг овочів

1-2 л води на 1 кг овочів

Запитання 8

Буряки, моркву, зелений горошок варять

варіанти відповідей

з сіллю

без солі

Запитання 9

Сушені овочі перед варінням промивають, заливають холодною во-

дою і залишають для набухання на

варіанти відповідей

22-23 години

20-30 хвилини

1-3 години

Запитання 10

Швидкозаморожені овочі кладуть у


варіанти відповідей

спочатку розморожують і кладуть в холодну воду

киплячу воду, не розморожуючи їх

Запитання 11

в картопляне пюре після протирання вливають молоко

варіанти відповідей

кисле

гаряче

холодне

Запитання 12

яку капусту варять при бурхливому кипінні

варіанти відповідей

савойську

цвітну

білокачанну

брюссельську

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест