Розділ 3. Вторинний сектор господарства Тема 6. Виробництво харчових продуктів, напоїв в Україні

ЧАСТИНА І.

Чинники розміщення підприємств, що виробляють харчові продукти. Харчова промисловість в Україні. Особливості технологій та чинники розміщення підприємстві буряко-цукрового, олійного, маслосироробного, плодовоовочеконсервного, рибного, хлібопекарного, макаронного, борошномельного, круп’яного, кондитерського, пивоварного, виноробного виробництв, розливу безалкогольних напоїв, мінеральних вод. 

Додано: 12 березня 2020
Предмет: Географія, 9 клас
Тест виконано: 221 раз
8 запитань
Запитання 1

Розвиток харчової промисловості більшою мірою залежить від розвитку:

варіанти відповідей

будівельної промисловості

легкої промисловості

хімічної промисловості

сільського господарства

Запитання 2

Виробництво продукції, зображеної на ілюстрації, орієнтується: 

варіанти відповідей

на сировину

на споживача

на транспортні магістралі

на дешеву робочу силу

Запитання 3

На виробництві гострих соусів спеціалізується українська компанія: 

варіанти відповідей

"Конті"

"Нібулон"

"Чумак"

"Олейна"

Запитання 4

Виберіть із перелічених міст України центр рибоконсервної промисловості:

варіанти відповідей

Мелітополь

Керч

Каховка

Ізмаїл

Запитання 5

Укажіть галузь харчової промисловості, виробництво продукції якої позначено на картосхемі України: 

варіанти відповідей

цукрова

спиртова

плодоовочеконсервна

олійна

Запитання 6

Укажіть рядок із назвами областей України, в яких розміщена найбільша кількість підприємств олійно-жирової промисловості: 

варіанти відповідей

Чернівецька, Вінницька, Закарпатська, Чернігівська

Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Кіровоградська

Одеська, Запорізька, Рівненська, Волинська

Вінницька, Хмельницька, Черкаська, Полтавська

Запитання 7

Які адміністративні одиниці України вирізняються найбільшою концентрацією підприємств цукрової промисловості? 

варіанти відповідей

Автономна Республіка Крим

Луганська область

Хмельницька область

Вінницька область

 

Закарпатська область

Тернопільська область

Запитання 8

Виберіть галузі харчової промисловості, які зорієнтовані в своєму розміщенні на споживача: 

варіанти відповідей

плодоовочеконсервна

пивоварна

молочна

маслосироробна

кондитерська

цукрова

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест