Розщеплення органічних речовин в живих організмах

Додано: 20 листопада 2020
Предмет: Біологія, 9 клас
Тест виконано: 79 разів
10 запитань
Запитання 1

Шляхи перетворення їжі гетеротрофами:

варіанти відповідей

перетравлення і всмоктування;

перетравлення і асиміляція;

перетравлення, всмоктування і асиміляція.

Запитання 2

До ферментів, що розщеплюють білки відносяться (3 вірні відповіді)

 

  

 

варіанти відповідей

амілаза

трипсин

 ліпаза

пепсин

 мальтаза

хімотрипсин

Запитання 3

До ферментів що розщеплюють вуглеводи належать (3 вірні відповіді)


 

  

  

варіанти відповідей

 пепсин

 амілаза

мальтаза

ліпаза

лактаза

Запитання 4

З участю якого ферменту відбувається розщеплення целюлози

варіанти відповідей

пепсин

амілаза

целюлаза

мальтаза

Запитання 5

Що синтезують мікроорганізми, що живуть у кишківнику травоїдних тварин

варіанти відповідей

пепсин

амілаза

  мальтаза

целюлазу

Запитання 6

Який процес передує розщепленню жирів

варіанти відповідей

емульгація

гідрогенізація

фосфорилювання

Запитання 7

Яка речовина забезпечує емульгацію жирів

варіанти відповідей

слина

шлунковий сік

жовч

Запитання 8

До ферментів, що розщеплюють жири належать

варіанти відповідей

  

 

  

варіанти відповідей

 пепсин

 мальтаза

ліпаза

амілаза

Запитання 9

Кисле середовище шлункового соку сприяє:

1) руйнуванню тривимірної структури білкової молекули; 2)активації пепсину; 3)емульгуванню жирів.

варіанти відповідей

1, 2

2, 3

лише 1

1,2,3

Запитання 10

Ферменти шлунку:

варіанти відповідей

Пепсин, гастриксин, реннін

Ліпаза, трипсин, хімотрипсин

Амілаза, мальтаза

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест