Самостійна робота

Додано: 6 березня
Предмет: Етика, 7 клас
3 запитання
Запитання 1

Що таке краса

варіанти відповідей

Краса- коли людина гарно виглядає догляно та естетично класично одягнена

краса – це насамперед щирість. Чим менше масок, тим більш красива людина. У процесі фотосесії я допомагаю людині позбутися цих масок. Розмовою, довірою і знов-таки, власним щирим ставленням. Тоді вдаються красиві фотографії.



Краса – це те, що приємно і подобається всім людям без винятку, тобто все те добре і прекрасне, що оточує людину і викликає в неї радість. Але, крім краси, у світі існує некрасиве і потворне

Запитання 2

Що таке естетика

варіанти відповідей

Есте́тика (грец. αισθητικός — чуттєво пізнавальний, від aisthēta — відчутні речі та aisthanesthai — пізнавати) — філософська наука, що вивчає природу (завдання, загальні закони і закономірності) естетичної свідомості (діяльності людини і суспільства, буття), наука про прекрасне.

Естетика — наука про чуттєве пізнання світу; наука про неутилітарне, споглядальне або творче ставлення людини до дійсності, наука, що вивчає своєрідний досвід освоєння навколишньої дійсності, під час чого суб'єкт відчуває, переживає стан духовно-чуттєвої ейфорії, піднесення, радості, катарсису, духовної насолоди тощо, відчуває власну органічну причетність до Універсуму, свою сутність неподільно з Першопричиною, Богом.[1]

Метою естетики є філософське вивчення мистецтва і прищеплювання критичних суджень про мистецтво. Естетика охоплює крім питань стосовно природи краси, також загальні питання щодо оцінки мистецьких предметів — що ми маємо на увазі коли говоримо, що якийсь мистецький виріб є гарним і як ми визначаємо стандарти такого судження. Об'єктивні підходи твердять, що краса чи цінність, є в самому предметі і що власне естетичні судження, є або правильними або помилковими.



філософська наука, яка вивчає сферу естетичного ставлення людини до світу; теорія прекрасного і мистецтва.

Запитання 3

Щому потрібно піклуватися про себе

варіанти відповідей

Жінка, яка доглядає за собою, бачить щодня, як у неї сяє шкіра, як вона красиво одягнена, у неї гарне волосся, вона подобається собі, і тому має завжди гарний настрій. Багато процедур в косметологічному салоні сприяють виробленню ендорфінів, гормонів щастя.

Піклування про себе 一 це приведення в гармонію тіла і розуму, зняття стресу, догляд за собою як головна мета. Давати собі прості, але необхідні речі, щоб бути у найкращому психічному, фізичному та емоційному стані

щоб бути красивими (стежать за модою, фарбують волосся, роблять макіяж, татуювання, пірсинг, дотримуються дієти, займаються спортом, зважуються на пластичні операції...).

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест