Знищення в середовищі, в якому знаходиться людина, або видалення з нього патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів.
На підприємствах громадського харчування забороняється проводити
Заходи, які здійснюються для боротьби з комахами.
За .... способу дезінфекції для знищення мікроорганізмів використовується висока температура (гаряче повітря, гаряча вода та ін.), ультрафіолетові промені.
Для обробки обладнання використовують ... розчин хлорного вапна.
Для дезінфекції столового посуду використовують ... розчин хлорного вапна.
Раз на тиждень робоче обладнання та інвентар слід дезинфікувати
Санітарна обробка кухонного посуду здійснюється в спеціальному приміщенні, яке обладнується
Матеріал, з якого виготовлене обладнання, інвентар і тара, не повинен негативно впливати на продукти харчування, змінюючи їх органолептичні якості, тобто метал має бути
Під час розстановки обладнання в закладах ресторанного господарства дуже важливо забезпечити раціональну організацію робочого місця. Сприяє цьому
Миття кухонного посуду проводиться у
Миття скляного посуду та столових приборів проводиться у
У свіжій тільки виловленій рибі за несприятливих умов зберігання вже через ... після вилову виявляються ознаки псування.
Жива риба – цінний харчовий продукт, що відрізняється високими смаковими перевагами. Зберігають її, протягом ..... діб у чистій воді за температури не вище 10 0С.
На м'ясо здорових тварин залежно від вгодованості наносять
На умовно придатне м'ясо ставлять
Заморожене м'ясо розморожується у спеціальних приміщеннях (дефростерах), де підтримується температура...
Найкращим середовищем для розвитку мікроорганізмів є ..... риба.
Солену рибу перед обробкою слід ...
Санітарними правилами допускається зберігання картоплі у воді при температурі не вище ніж 12 °С протягом
При проведенні механічної обробки овочів особливу увагу приділяють збереженню ...
До основних прийомів теплової обробки належать...
Нагрівання продукту в рідині (вода, бульйон, молоко) або в атмосфері пари.
При смаженні продукт нагрівають у великій або малій кількості жиру, температура якого повинна досягати
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома