Санітарія та гігієна. Тести.

Додано: 12 лютого 2023
Предмет:
Тест виконано: 79 разів
12 запитань
Запитання 1

Вкажіть, яким вимогам повинна відповідати якість питної води...

варіанти відповідей

Прозора, безбарвна

Без запаху і сторонніх домішок

Без шкідливих мікроорганізмів

Всі відповіді правильні

Запитання 2

Дезінфекція - це...

варіанти відповідей

Заходи, спрямовані на знищення у навколишньому середовищі збудників інфекційних хвороб

Заходи щодо боротьби з комахами

Заходи щодо боротьби з гризунами

Всі відповіді правильні

Запитання 3

Вкажіть, що таке інкубаційний період інфекційного захворювання

варіанти відповідей

Період, потрібний для виявлення мікробів

Період, між проникненням мікробів в організм людини та виникнення самої хвороби

Період, під час якого людина хворіє

Період, потрібний мікробам для розмноження

Запитання 4

Вкажіть, які отруєння не мікробного походження ви знаєте...

варіанти відповідей

Отруєння від отруйних тварин

Отруйних ягід, грибів, солями важких металів

Отруєння неякісною консервацією

Всі відповіді правильні

Запитання 5

Скажіть при яких умовах утворюються спори у мікробів...

варіанти відповідей

При стерилізації продуктів

При низькій концентрації солі та кислоти

При несприятливих умовах збереження продуктів

При підвищеній вологості

Запитання 6

Вкажіть, які фактори знижують імунітет людини ...

варіанти відповідей

Шкідливі звички та стреси

Неправильне харчування

Будь-яка хвороба

Всі відповіді правильні

Запитання 7

До санітарних - гігієнічних вимог відносять...

варіанти відповідей

Перевірка заземлення

Перевірка справності машин та заземлення

Перевірка санітарного стану машин та обладнання

Всі відповіді правильні

Запитання 8

При виявленні яких захворювань потрібно негайно відсторонити працівника харчоблока...

варіанти відповідей

Ангіна

Віч

Гастрит

Остеопороз

Запитання 9

Що означає маркування обробних дощок МС, РВ....

варіанти відповідей

М'ясо сере, риба варена...

Сирі овочі, варене м'ясо

Риба варена, гастрономія

Риба сира, овочі сирі

Запитання 10

Харчові продукти, що швидко псуються перевозять....

варіанти відповідей

Транспортом з холодильним обладнанням

У звичайному транспорті

Відкритим транспортом

Перевозять тачкою

Запитання 11

Не заправленні салати та вінегрети зберігають при температурі 6 С....

варіанти відповідей

6 годин

8 годин

72 години

36 годин

Запитання 12

Молочні продукти зберігають при температурі....

варіанти відповідей

20- 22 С

6-8 С

-5 -8С

15-20

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест