Санітарні вимоги до інвентаря

Додано: 20 вересня 2023
Предмет: Технології
Тест виконано: 40 разів
10 запитань
Запитання 1

 Матеріал з якого виготовлена тара, інвентар і обладнання має бути:



варіанти відповідей

Корозійним

Антикорозійним

Запитання 2

 Раз на тиждень робоче обладнання та інвентар слід дезинфікувати розчином хлорного вапна:

варіанти відповідей

0,5 %-ним,

0,1 %-ним

2,5 %-ним,

1,5 %-ним,

Запитання 3

 Робоче обладнання та інвентар слід дезинфікувати 0,5 %-ним розчином хлорного вапна:

варіанти відповідей

два рази на тиждень

раз на тиждень

через день

щодня

Запитання 4

Для формування тіста допускаються столи:

варіанти відповідей

з дерев’яною гладковиструганою поверхнею з щілинами

з дерев’яною гладковиструганою поверхнею без щілин

скла

пластику

Запитання 5

 Після роботи весь дерев'яний дрібний інвентар (обробні дошки, лопатки, мішалки) потрібно мити гарячою водою при температурі  …..:


варіанти відповідей

+40 °С

+50 °С

+70 °С

Запитання 6

Ванни виготовляють із:

варіанти відповідей

неіржавіючої сталі

дюралюмінію

листового алюмі­нію

Запитання 7

Всі ванни, незалежно від їх використання повинні бути забезпечені:


варіанти відповідей

холодною та гарячою водою

холодною  водою

гарячою водою

Запитання 8

 Колоду для розрубування м'яса, щоб мати змогу її пересувати і при­бирати, влаштовують на ніжках висотою:


варіанти відповідей

30 см

25 см

20 см

35 см

Запитання 9

Яке співвідношення між маркуванням є правильним:

варіанти відповідей

СМ — сире м'ясо

СО — сирі овочі

ВО — варене м'ясо

СО — сирий оселедець

Запитання 10

 Яке співвідношення між маркуванням є неправильним:


варіанти відповідей

СМ — сире м'ясо

СО — сира риба

3 — зельц

ВР — варена риба

ВО — варені овочі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест