Санітарні вимоги до обладнання інвентаря, посуду, тари

Додано: 27 листопада 2023
Предмет:
8 запитань
Запитання 1

Усе обладнання на підприємстві повинне бути

варіанти відповідей

сухим

пронумерованим

пофарбованим

чистим

Запитання 2

Раз на тиждень робоче обладнання та інвентар слід дезинфікувати

варіанти відповідей

0,5% - ним розчином хлорного вапна

1 %-ним розчином хлорного вапна

3 %  розчином хлорного вапна

5 % розчином хлорного вапна

Запитання 3

До механічного обладнання належать

варіанти відповідей

виробничі столи та ванни

м'ясорубки

ножі, дошки

сушильні шафи

Запитання 4

Шафи, які знаходяться на підприємстві повинні бути на ніжках висотою

варіанти відповідей

30-40см

15-29см

2-10см

40-70см

Запитання 5

З якого матеріалу виготовляють сковорідки 

варіанти відповідей

чавун

алюміній

мідь

нержавіюча сталь

Запитання 6

Для миття столового посуду ручним способом використовують

варіанти відповідей

двосекційні ванни

односекційні ванни

чотирисекційні ванни

трисекційні ванни

Запитання 7

Які матеріали вважаються прийнятими для виготовлення посуду за санітарними нормами?

варіанти відповідей

алюміній і пластик

скло і сталь

дерево та глина

усі вище зазначені

Запитання 8

Які умови зберігання посуду вважаються санітарно безпечними?

варіанти відповідей

збереження посуду на відкритому повітрі

збереження посуду у вологому середовищі

збереження посуду в сухому і чистому стані

збереження посуду разом із сировиною

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест