Санітарні вимоги ІІІ р.

Додано: 14 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 21 раз
12 запитань
Запитання 1

Для чого наносять маркування на кухонний посуд та інвентар?



варіанти відповідей

для естетики

для порядку

для запобігання отруєння 

Запитання 2

 Робочим місцем називається:


варіанти відповідей

ділянка виробничої площі

ділянка виробничої площі, на якій розміщене обладнання, інвентар, інструменти, пристрої

ділянка виробничої площі, на якій розміщене обладнання, інвентар, інструменти, пристрої, не­обхідні для виконання певної технологічної операції

Запитання 3

До роботи дупускаються кухарі, які:


варіанти відповідей

мають санітарну книжку

пройшли медичний огляд, інструктаж та володіють відповідним багажем знань

пройшли інструктаж та володіють відповідними знаннями

Запитання 4

До мікроелементів відносяться:



варіанти відповідей

цинк, марганець, фтор

свинець, олово, ртуть

кальцій, фосфор, магній

Запитання 5

До бульбоплодів відносяться:


варіанти відповідей

томати

топінамбур

морква

Запитання 6

Хліб і хлібобулочні вироби перевозяться автомашинами


варіанти відповідей

з закритим кузовом, обладнаним висувними полицями або ящиками

з відкритим кузовом, обладнаним висувними полицями або ящиками

з рефрежиратором, обладнаним висувними полицями або ящиками

з холодильником, обладнаним висувними полицями або ящиками

Запитання 7

Робоче місце закріплене за кухарем, прибирає:


 

варіанти відповідей

кухар

прибиральниця

старший зміни

Запитання 8

Прибирання робочого місця здійснюється:


варіанти відповідей

перед початком зміни

між змінами

у перервах протягом зміни

о 12 годині дня

Запитання 9

Винищення патогенних мікроорганізмів різними способами, це:



варіанти відповідей

дезінфекція

дезінсекція

дератизація

Запитання 10

Винищення комах різними способами, це:


варіанти відповідей

дезінфекція

дезінсекція

дератизація

Запитання 11

Винищення гризунів різними способами, це:


варіанти відповідей

 дератизація 

дезінсекція

дезінфекція

Запитання 12

Для приготування вихідного 10% освітленого розчину хлорного вапна необхідно:


варіанти відповідей

100 літрів води

10 літрів води

2 кг сухого хлорного вапна

1 кг сухого хлорного вапна

настоювання протягом 1 доби

настоювання протягом 5 діб

непрозорий посуд

прозорий посуд

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест