Санітарно-гігієнічна оцінка якості харчових продуктів

Додано: 6 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 535 разів
10 запитань
Запитання 1

З моменту подання заявки на експертизу до санітарно-епідеміологічної станції висновок видається протягом

варіанти відповідей

10 робочих днів

20 робочих днів

60 робочих днів

90 робочих днів

Запитання 2

На м'ясо здорових тварин наносять тавро

варіанти відповідей

фіолетового кольору

зеленого кольору

червоного кольору

блакитного кольру

Запитання 3

Дозрівання м'яса відбувається протягом

варіанти відповідей

2 годин при температурі 1-4 0С

6 годин при температурі 4-8 0С

12 годин при температурі 1-4 0С

14 годин при температурі 4-8 0С

Запитання 4

Охолоджене м'ясо птиці зберігають при температурі від 2 0С до 4 0С протягом

варіанти відповідей

12 годин

24 годин

72 годин

6 годин

Запитання 5

Якщо поверхня копченої риби уражена пліснявою, то її

варіанти відповідей

протирають концентрованим розчином солі

протирають 10% розчином солі

протирають 10% розчином оцтової кислоти

протирають 5% розчином оцтової кислоти

Запитання 6

До найбільш ефективних засобів консервування риби належить

варіанти відповідей

копчення відразу після вилову

охолодження відразу після вилову

заморожування відразу після вилову

засолювання відразу після вилову

Запитання 7

В молоці після цього процесу гине близько 99% вегетативних форм мікроорганізмів, але спорові бактерії залишаються життєздатними

варіанти відповідей

охолодження

кип'ятіння

пастеризація

стерилізація

Запитання 8

Ацидофільне молоко готують з коров'ячого молока

варіанти відповідей

пастеризованого

стерилізованого

незбираного

знежиреного

Запитання 9

Молоко, отримане від корів, хворих на мастит, до реалізації

варіанти відповідей

допускається

допускається тільки після пастеризації

допускається тільки після стерилізації

не допускається

Запитання 10

Для приготування крему використовуються тільки

варіанти відповідей

дієтичні курячі яйця

столові курячі яйця

міражні курячі яйця

яєчний заморожений меланж

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест