Санітарно-гігієнічні вимоги до підприємств громадського харчування

Додано: 10 березня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 10 клас
Тест виконано: 299 разів
12 запитань
Запитання 1

Робоче місце закріплене за кухарем, прибирає:

варіанти відповідей

кухар

прибиральниця

старший зміни

Запитання 2

Підсобні, складські та побутові приміщення прибирає:

варіанти відповідей

кухар

прибиральниця

старший зіни

Запитання 3

Прибирання робочого місця здійснюється:

варіанти відповідей

перед початком зміни

між змінами

у перервах протягом зміни

о 12 годині дня

Запитання 4

Санітарний день проводиться:

варіанти відповідей

1 раз на тиждень

кожного дня після закриття підприємства

1 раз на місяць

після виявлення патогенних мікроорганізмів

Запитання 5

Миття підлоги включає такі процеси:

варіанти відповідей

миття гарячою водою без дезинфікуючих розчинів

миття водою з 1-2% розчином хлорного вапна

протирання до повного зникнення вологи

полірування мастикою

Запитання 6

Обідні столи миються та протираються

варіанти відповідей

в кінці зміни

перед початком зміни

після кожного клієнта

Запитання 7

Інвентар для прибирання санітарних вузлів

варіанти відповідей

використовується для миття виробничих приміщень

промаркований сигнальним забарвленням

зберігається з рештою інвентаря

Запитання 8

Вхід сторонніх осіб до виробничих приміщень

варіанти відповідей

не дозволяється

дозволяється з дозволу адміністрації

дозволяється з дозволу адміністрації в санітарному одязі

Запитання 9

Винищення патогенних мікроорганізмів різними способами, це:

варіанти відповідей

дезінфекція

дезінсекція

дератизація

Запитання 10

Винищення комах різними способами, це:

варіанти відповідей

дезінфекція

дезінсекція

дератизація

Запитання 11

Винищення гризунів різними способами, це:

варіанти відповідей

дезінфекція

 дезінсекція

 дератизація

Запитання 12

Для приготування вихідного 10% освітленого розчину хлорного вапна необхідно:

варіанти відповідей

100 літрів води

10 літрів води

2 кг сухого хлорного вапна

1 кг сухого хлорного вапна

прозорий посуд

непрозорий посуд

настоювання протягом 1 доби

настоювання протягом 5 діб

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест