Семестрова контрольна робота ОО в ЗРГ

Додано: 19 листопада
Предмет:
26 запитань
Запитання 1

Назвати обладнання, що його використовують у торговельній залі для зберігання невеликого запасу посуду, наборів, столової білизни. 

варіанти відповідей

Столи

Серванти

Прилавки

Шафи

Запитання 2

Назвати основні столові набори.

варіанти відповідей

Розливна ложка для супів, ложка для салатів

Ніж для масла вершкового, виделка кокотна

Закусочні, рибні набори

Виделка-лопатка для шпротів, ніж-виделка для сирів твердих

Запитання 3

Назвати допоміжні столові набори

варіанти відповідей

Закусочні

Фруктові

Рибні

Лопатка для ікри зернистої, виделка для устриць

Запитання 4

Назвати варіант складання серветки тканинної, якою краще засервірувати стіл для бенкету в ресторані

варіанти відповідей

Книжечкою

Трикутником

Валиком

Парусом

Запитання 5

У якому посуді подають прозорі супи?

варіанти відповідей

У тарілках глибоких столових

У горщиках керамічних

У чашках бульйонних із блюдцем

У мисках супових

Запитання 6

Назвати приміщення для очікування та відпочинку гостей – учасників банкету

варіанти відповідей

Вестибюль

Гардероб

Бенкетна зала

Аванзал

Запитання 7

Мийну столового посуду в закладі ресторанного господарства потрібно розмістити поряд із ... .

варіанти відповідей

гарячим цехом

торговельною залою та сервізною

цехом холодних закусок

вестибюлем

Запитання 8

Назвати посуд, який належить до одноразового

варіанти відповідей

Скляний

Порцеляновий

Дерев’яний

із полімерних матеріалів

Запитання 9

Назвати призначення кокільниці

варіанти відповідей

Для подавання юшки з риби

Для подавання гарячих соусів

Для запікання грибів у соусі

Для запікання і подавання гарячих закусок із риби та морепродуктів

Запитання 10

На якій відстані від краю столу потрібно розмістити тарілку закусочну або тарілку мілку столову?

варіанти відповідей

5 см

6 см

2 см

1 см

Запитання 11

Температура подавання гарячих супів – не менше ніж … .

варіанти відповідей

55 °С

60 °С

65 °С

75 °С

Запитання 12

Необхідний для сервірування посуд і набори столові перед початком роботи отримує … .

варіанти відповідей

матеріально відповідальна особа сервізної

буфетник

завідувач виробництва

метрдотель

Запитання 13

Яку столову білизну використовують для полірування посуду?

варіанти відповідей

Ручники

Серветки паперові

Серветки тканинні

Рушники

Запитання 14

Обрати варіант складання серветки тканинної, якою краще засервірувати стіл до сніданку в ресторані при готелі

варіанти відповідей

книжечкою

зайчиком

трояндою

лотосом

Запитання 15

Супи-пюре слід подавати у посуді з порцеляни та фаянсу:

варіанти відповідей

у чашці бульйонній та блюдцем

у керамічному горщику

у тарілці глибокій столовій

у тарілці глибокій десертній

Запитання 16

Для споживання салатів фруктових, яблук, кавунів користуються … набором

варіанти відповідей

закусочним

десертним

столовим

фруктовим

Запитання 17

Вартість столового посуду, що став непридатним у процесі обслуговування (з’явилися тріщини), оплачується за рахунок … .

варіанти відповідей

закладу ресторанного господарства

відвідувача

винного працівника закладу ресторанного господарства

бригади офіціантів закладу ресторанного господарства

Запитання 18

Спеціалізований заклад ресторанного господарства – це ...

варіанти відповідей

ресторан

бар

пиріжкова

їдальня

Запитання 19

Назвати призначення ручників офіціантів

варіанти відповідей

Для полірування посуду

Для використання під час подавання страв

Для витирання посуду і наборів

Для витирання рук

Запитання 20

На якій відстані від краю столу потрібно розмістити столові набори?

варіанти відповідей

4 см

2 см

6 см

1 см

Запитання 21

Відстань між наборами при сервіруванні столу має бути не більшою за ...

варіанти відповідей

0,5 см

1 см

2 см

0,1 см

Запитання 22

У ресторанах із національною кухнею (українською) користуються переважно… посудом.

варіанти відповідей

порцеляновим

металевим

керамічним

скляним

Запитання 23

Які столи краще ставити у торговельній залі за діагоналлю або у шаховому порядку?

варіанти відповідей

Овальні

Квадратні

Прямокутні

Шестикутні

Запитання 24

Відстань між тарілкою і наборами, а також між наборами під час сервірування:

варіанти відповідей

0,1 см

1,0 см

0,5 см

1,5 см

Запитання 25

Назвати вид сервісу, для якого характерне обслуговування за допомогою приставного столика або ресторанних візків.

варіанти відповідей

Англійський

Французький

Загальноєвропейський

Американський

Запитання 26

Для захисту одягу від забруднення використовують ... серветки

варіанти відповідей

паперові

льняні

атласні

крепдишинові

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест