Перетворення енергії подразників у нервові імпульси здійснюється
Рецептори смаку належать до
Здатність пристосовувати рівень своєї чутливості до інтенсивності подразника, - це така властивість сенсорних систем, як
Прозора передня частина білкової оболонки, яка пропускає і заломлює промені світла та захищає око від пошкоджень, - це
Ділянка в центрі сітківки, де містяться переважно колбочки, яка вважається місцем найкращого бачення, - це
Забарвлення райдужці надає пігмент
Здатність ока сприймати предмети на різних відстаннях, - це
До середнього вуха не належить
Ділянки внутрішньої поверхні овального і круглого мішечків, у яких розрізняють волоскові клітини, мембрану отолітів, опірні клітини, - це
Тактильними рецепторами називають рецептори
Найбільше у шкірі людини рецепторів
Сенсорна система, за допомогою якої людина отримує найбільшу кількість інформації, - це
Причиною короткозорості є
Причиною далекозорості є
У темному приміщенні зіниці
Солодкий смак розрізняють рецептори язика, які розташовані
Колірний зір забезпечується трьома типами колбочок, що збуджуються світлом
Оберіть всі слухові кісточки, які містяться в середньому вусі.
Порушення кольорового зору викликає хвороба
Порушення сутінкового зору викликає хвороба
Гіркий смак розрізняють рецептори язика, які розташовані
Апарат ока, до складу якого входять брови, повіки, вії та слізні залози, називається
Частка головного мозку, в якій розміщена зорова зона
Оболонка ока, всередині якої розташована зіниця
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома