1.Сукупність органів чуття з рецепторами і структур центральної та периферичної нервової системи, які сприймають й аналізують різні подразники зовнішнього та внутрішнього середовища
2.Перший відділ сенсорних систем, що складається з рецепторів, які сприймають певний вид подразнення
3. Рецептори, що сприймають дію світлових променів, входять до складу органа зору
4. Функція рецепторів:
5. Укажіть тип рецепторів, до яких належать рецептори смаку:
6. Здатність аналізаторів пристосовувати рівень своєї чутливості до інтенсивності дії подразника називається:
7. У сенсорну систему входять відділи:
8. Рецептори,що відповідають за больові відчуття називаються:
9. Спеціалізовані органи, які забезпечують сприйняття змін навколишнього середовища-це
10. Властивість сенсорної системи, що дозволяє сприймати дію певного подразника-це...
11. Підвищенню зорової чутливості сприяє запах бергамотової олії, чутливість слуху підвищується при дії зеленого світла, при яскравому світлі краще сприймається смак їжі - це властивість сенсорних систем називається ...
12. Під дією тривалих вправ здатні сенсорні системи підвищувати свої можливості, ця властивість сенсорних систем називається ...
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома