Тест створено за підручником В.І.Соболя
Де здійснюється перетворення подразнення на нервові імпульси?
Які структури сенсорних систем здійснюють нервове проведення збудження?
Рецептори смаку належать до
Здатність пристосувати рівень своєї чутливості до інтенсивності подразника, це:
Прозора передня частина білкової оболонки, що пропускає та заломлює промені світла й захищає око від пошкоджень, це
Здатність ока сприймати предмети на різних відстанях, це:
До середнього вуха не належить
У якій частині півкуль великого мозку розташовані нюхова, смакова й слухова зони?
Як називається орган рівноваги в людини?
Вищим центром больової чутливості є:
Внутрішні механорептори м'язів, сухожилків, суглобів і фасцій - це:
Чутлива зона вісцеральної сенсорної системи розташована в частці:
Який український науковець одним із перших виявив електричну активність кори великого мозку?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома