Сенсорні системи нюху та смаку. Рецептори внутрішніх органів

Додано: 11 квітня 2019
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 250 разів
6 запитань
Запитання 1

Укажіть тип рецепторів,які сприймають вплив летких хімічних сполук (запах).

варіанти відповідей

механорецептори

хеморецептори

ноцицептори

фоторецептори

Запитання 2

Яку властивість нюху можна визначити за найменшою концентрацією речовини, яка спричиняє відчуття запаху?

варіанти відповідей

нюховий поріг

частоту

гостроту

силу

Запитання 3

У яких частках головного мозку відбувається аналіз нюхових подразнень?

варіанти відповідей

тім′яній і потиличній

лобній і тім′яній

скроневій і потиличній

лобній і скроневій

Запитання 4

Укажіть частину язика, де розташовані рецептори, які розрізняють смак гіркого.

варіанти відповідей

корінь

краї

кінчик

кінчик і краї

Запитання 5

Мінімальна концентрація речовин, за якої людина може визначити її смак - це ...

варіанти відповідей

гострота смаку

смаковий поріг

сила смаку

чутливість хеморецепторів

Запитання 6

Смакова сенсорна система разом із нюховою беруть участь у регуляції ...

варіанти відповідей

травлення, обміну речовин і поведінки людинни

виділення, поведінки людини

кровообігу, травлення

травлення, обміну речовин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест