Укажіть, що таке аналізатор?
Приведіть у відповідність типи смакових відчуттів із ділянками язика, які є початковими ланками у їх формуванні:
1 гіркий
2 кислий
3 солоний
4 солодкий
______________________
А кінчик язика
Б корінь язика
В краї язика
Г кінчик і краї язика
Д нижня поверхня язика
Сенсорні системи починаються:
Смакові бруньки розташовані на:
Яка природа нюхових подразників?
1.Сукупність органів чуття з рецепторами і структур центральної та периферичної нервової системи, які сприймають й аналізують різні подразники зовнішнього та внутрішнього середовища
6. Здатність аналізаторів пристосовувати рівень своєї чутливості до інтенсивності дії подразника називається:
Що впливає на формування смакових відчуттів:
Що з переліченого може впливати на відчуття запаху:
До якого типу рецепторів відносять смакові рецептори:
Вкажіть зображення смакової бруньки
Вкажіть, де розташований смаковий нервовий центр:
Позначте агрегатний стан речовини, у якому сприймається її запах
Нюхові рецептори знаходяться...
Чому діти, зазвичай, розрізняють більше запахів, ніж дорослі
Як називається мінімальна концентрація речовин, за якої людина може визначити її смак?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома