Де відбувається перетворення впливів середовища у нервові імпульси?
Які утвори сенсорних систем здійснюють передачу нервових імпульсів?
Які рецептори сприймають хімічні впливи середовища?
Чому під час нежитю смакові відчуття порушуються?
Найсприятливіша температура для розпізнавання смакових якостей їжі?
Основні смаки, які здатна розпізнати людина :
Рецептори нюху належать до....
Нюхові рецептори знаходяться...
Виберіть сенсорну систему до якої належить вестибулярний апарат:
Приведіть у відповідність типи смакових відчуттів із ділянками язика, які є початковими ланками у їх формуванні:
1 гіркий
2 кислий
3 солоний
4 солодкий
______________________
А кінчик язика
Б корінь язика
В краї язика
Г кінчик і краї язика
Д нижня поверхня язика
Температурну чутливість забезпечують два види рецепторів -
Сенсорну систему нюху складають:
Кислий смак їжі сприймають рецептори, що розташовані:
Нюхова сенсорна система має:
Позначте агрегатний стан речовини, у якому сприймається її запах
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома