http://nmc-pto.zp.ua/old/data/0024/17_2011.pdf
Сервіровка в перекладі з французького «servis»:
Сервіровка може бути:
Додаткова сервіровка виконується:
Накриття столу скатертинами виконуємо:
Краї скатертини повинні спускатися:
Відстань від мілкої столової тарілки до краю столу повинна бути:
Пиріжкову тарілку розміщуємо:
Пиріжкову тарілку розміщуємо від мілкої столової або закусочної тарілки на відстані від неї:
Варіанти розміщення пиріжкової тарілки по відношенню до мілкої столової або закусочної тарілки:
При сервіровці столу мілкими столовими і закусочними тарілками ставимо купку тарілок по 5- 8 штук:
При сервіровці столу пиріжковими тарілками рухаємося вздовж або навкруги столу:
Під час сервіровки тарілками, тарілку беремо:
При сервіруванні водночас мілкими столовими тарілками та закусочними, закусочну тарілку ставимо:
Сервіровку стола приборами завжди розпочинаємо з :
Ножі кладемо:
При розкладанні ножів на столі під час сервірування рухаємося:
При сервіруванні виделок їх кладемо, рухаючись:
Десертні прибори розміщуємо:
При сервіруванні столу приборами ножі або виделки кладемо в такій послідовності:
Ложку при сервіровці столу кладемо:
Ніж для масла кладемо:
Сервіруємо банкетний стіл не більше, ніж:
При підготовці заполірованих приборів для сервіровки столу, слід:
Ножі і ложки при сервіровці столу тримаємо:
Сервіровку столу склом (кришталем) виконуємо:
Відполіровані фужери, бокали та чарки ставимо на:
Фужери, бокали і чарки беремо тільки:
Піднос з фужерами тримаємо на долоні:
Скло (кришталь) ставимо:
Першим при сервіровці склом (кришталем) ставимо:
Фужер ставимо:
При замовленні одного алкогольного напою від фужера ставимо:
При замовленні двох алкогольних напоїв (крім води) робимо так:
При великому асортименті замовлених напоїв (на банкетах) всі ємкості для напоїв ставимо:
При банкетній сервіровці у «шість» кришталів бокал для шампанського ставимо:
При замовленні другої гарячої рибної страви ставимо на стіл:
При замовленні перших страв на стіл ставимо:
Лафітну чарку ставимо при замовленні:
При сервіруванні столу не ставиться:
Відстань між ємкостями для напоїв:
Прибори для спецій розміщуємо в спеціальних підставках:
Складену серветку найчастіше кладемо:
Сервіровочні серветки використовуються:
Для прикраси столу використовуємо квіти:
Вази для фруктів використовуємо:
При сервіруванні банкетного столу кришталевими ємкостями для напоїв, квітів і фужерів слід використовувати:
Попередня сервіровка це:
При сервіровці столу до банкету на кожне місце відводиться:
При попередній сервіровці до сніданку бавовняну серветку кладемо:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома