СЕРВІРУВАННЯ СТОЛУ

http://nmc-pto.zp.ua/old/data/0024/17_2011.pdf

Додано: 22 квітня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 398 разів
49 запитань
Запитання 1

Сервіровка в перекладі з французького «servis»: 

варіанти відповідей

 означає служити

 означає подавати

означає обслуговувати

Запитання 2

Сервіровка може бути:

варіанти відповідей

попередньою

бездоганною

достатньою

Запитання 3

Додаткова сервіровка виконується:

варіанти відповідей

перед приходом відвідувачів

у відповідності із меню замовлення

 в кінці сервіровки столу

Запитання 4

Накриття столу скатертинами виконуємо:

варіанти відповідей

 щоб центральний шов скатертини був розміщений по осі столу без запресування

щоб центральний шов скатертини був запресованою частиною спіднизу скатертини

 щоб центральний шов скатертини був запресованою частиною зверху скатертини по осі столу

Запитання 5

Краї скатертини повинні спускатися:

варіанти відповідей

на 25-35 см від краю столу

3-5 см від краю столу

 на 10-20 см від краю столу

Запитання 6

Відстань від мілкої столової тарілки до краю столу повинна бути:

варіанти відповідей

на 10 мм

 на 20 мм

 на 45 мм

Запитання 7

Пиріжкову тарілку розміщуємо: 

варіанти відповідей

зліва від мілкої столової тарілки

справа від мілкої столової тарілки;

 зверху мілкої столової тарілки

Запитання 8

Пиріжкову тарілку розміщуємо від мілкої столової або закусочної тарілки на відстані від неї:

варіанти відповідей

 на 3-4 см

 5-15 см

 на 18-20 см

Запитання 9

Варіанти розміщення пиріжкової тарілки по відношенню до мілкої столової або закусочної тарілки:

варіанти відповідей

на одній осі, із вирівнюванням по верхньому краю; із вирівнюванням по нижньому краю справа

з переміщенням вперед під кутом 90ο на одній осі; з вирівнюванням по верхньому краю та нижньому краю

з вирівнюванням по верхньому краю, з вирівнюванням по нижньому краю, на одній осі, із зміщенням під кутом 300 - 450 вліво

Запитання 10

При сервіровці столу мілкими столовими і закусочними тарілками ставимо купку тарілок по 5- 8 штук:

варіанти відповідей

на піднос застелений серветкою

на долоню лівої руки накриту згорнутою вчетверо полотняною серветкою

на долоню правої руки покриту ручником

Запитання 11

При сервіровці столу пиріжковими тарілками рухаємося вздовж або навкруги столу: 

варіанти відповідей

зліва направо

справа наліво

 ставимо через стіл іншу тарілку

Запитання 12

Під час сервіровки тарілками, тарілку беремо: 

варіанти відповідей

великим і вказівним пальцями, витягнутими в одному напрямку по бортику

великим і вказівним пальцями витягнутим в одному напрямку по бортику, а іншими пальцями тільки підтримуємо

великим, вказівним і середнім пальцями, а іншими тільки підтримуємо

Запитання 13

При сервіруванні водночас мілкими столовими тарілками та закусочними, закусочну тарілку ставимо: 

варіанти відповідей

справа від мілкої столової тарілки

поверх столової мілкої тарілки

 позаду столової мілкої тарілки

Запитання 14

Сервіровку стола приборами завжди розпочинаємо з :

варіанти відповідей

ложки

вилки

ножа

Запитання 15

Ножі кладемо: 

варіанти відповідей

з правої сторони тарілки лезом до неї

з лівої сторони тарілки лезом до неї

 з лівої сторони лезом під край тарілки

Запитання 16

При розкладанні ножів на столі під час сервірування рухаємося: 

варіанти відповідей

з ліва направо і розкладаємо ножі лівою рукою зліва

 з ліва направо і розкладаємо ножі правою рукою зліва

справа наліво і розкладаємо правою рукою справа

Запитання 17

При сервіруванні виделок їх кладемо, рухаючись:

варіанти відповідей

з лівої сторони мілкої столової або закусочної тарілки, рухаючись справа наліво

 з правої сторони мілкої столової або закусочної тарілки, рухаючись справа наліво

 рухаємося зліва направо і розміщуємо з лівої сторони мілкої або закусочної тарілки

Запитання 18

Десертні прибори розміщуємо:

варіанти відповідей

внизу мілкої столової або закусочної тарілки, рукояткою виделки ліворуч

 за мілкою столовою або закусочною тарілкою, рукояткою ножа та ложки праворуч

поверх пиріжкової тарілки рукояткою ножа та ложки праворуч

Запитання 19

При сервіруванні столу приборами ножі або виделки кладемо в такій послідовності: 

варіанти відповідей

 столові, рибні, закусочн

закусочні, столові, рибні

рибні, закусочні, столові

Запитання 20

Ложку при сервіровці столу кладемо:

варіанти відповідей

 праворуч столового ножа

 ліворуч столової виделки

ліворуч закусочної виделки

Запитання 21

Ніж для масла кладемо: 

варіанти відповідей

на правий бік пиріжкової тарілки

на лівий бік пиріжкової тарілки

праворуч від пиріжкової тарілки лезом до тарілки

Запитання 22

Сервіруємо банкетний стіл не більше, ніж: 

варіанти відповідей

на три комплекти (пари) приборів

 на два комплекти (пари) приборів

на чотири комплекти (пари) приборів

Запитання 23

При підготовці заполірованих приборів для сервіровки столу, слід:

варіанти відповідей

вкласти у загорнуту серветку або ручник, щоб ручки їх залишились не прикритими

вкласти у загорнуту серветку або ручник, щоб ручки були прикритими

вкладаємо у загорнуту серветку або ручник лезом або зубцями назовні

Запитання 24

Ножі і ложки при сервіровці столу тримаємо:

варіанти відповідей

 у лівій руці, а правою кладемо на стіл з лівої сторони

у правій руці, а лівою кладемо на стіл з лівої сторони тарілки

 у лівій руці, а правою кладемо на стіл з правої сторони тарілки

Запитання 25

Сервіровку столу склом (кришталем) виконуємо:

варіанти відповідей

з підносу або руки

 з пересувного візка

з підсобного столу

Запитання 26

Відполіровані фужери, бокали та чарки ставимо на:

варіанти відповідей

тарілку з полотняною серветкою

піднос з ручником

піднос з бавовняною серветкою

Запитання 27

Фужери, бокали і чарки беремо тільки: 

варіанти відповідей

за днище

 за ніжку

за верхню частину ємкості

Запитання 28

Піднос з фужерами тримаємо на долоні: 

варіанти відповідей

 лівої руки

правої руки

 на обох долонях

Запитання 29

Скло (кришталь) ставимо:

варіанти відповідей

правою рукою по правій осі столу

 правою рукою перпендикулярно центральній осі столу

лівою рукою по лівій осі столу

Запитання 30

Першим при сервіровці склом (кришталем) ставимо: 

варіанти відповідей

 бокал для шампанського

 чарку для червоного вина

фужер для мінеральної води

Запитання 31

Фужер ставимо: 

варіанти відповідей

 напроти кінчика столового ножа або по центру мілкої столової чи закусочної тарілки на відстані 2-4 см

напроти кінчика закусочного ножа або по центру мілкої столової чи закусочної тарілки на відстані 2-4 см

напроти столової вилки або пиріжкової тарілки на відстані 2- 4 см

Запитання 32

При замовленні одного алкогольного напою від фужера ставимо: 

варіанти відповідей

справа бокал або відповідну чарку

зліва бокал або відповідну чарку

напій у чарці зліва

Запитання 33

При замовленні двох алкогольних напоїв (крім води) робимо так:

варіанти відповідей

 поряд з фужером ставимо дві ємкості для напоїв праворуч

 фужер пересуваємо на одну позицію вліво, а потім поряд з ними дві ємкості для напоїв

 фужер пересуваємо на одну позицію вліво, а потім за ним під < 30 - 45ο праворуч ємкості для напоїв

Запитання 34

При великому асортименті замовлених напоїв (на банкетах) всі ємкості для напоїв ставимо:

варіанти відповідей

«п’ятикутником» або «трикутником»

 «колом»

 «у два ряди»

Запитання 35

При банкетній сервіровці у «шість» кришталів бокал для шампанського ставимо:

варіанти відповідей

справа від фужера

першим у другому ряді

 останнім у першому ряді

Запитання 36

При замовленні другої гарячої рибної страви ставимо на стіл:

варіанти відповідей

горілчану чарку

лафітну чарку

рейнвейну чарку

Запитання 37

При замовленні перших страв на стіл ставимо:

варіанти відповідей

 лафітну чарку

мадерну чарку

рейнвейну чарку

Запитання 38

Лафітну чарку ставимо при замовленні:

варіанти відповідей

м’ясної гарячої закуски

 рибної гарячої страви

м’ясної гарячої страви

Запитання 39

При сервіруванні столу не ставиться:

варіанти відповідей

модерна чарка

коньячна чарка

 стопка для горілки

Запитання 40

Відстань між ємкостями для напоїв: 

варіанти відповідей

2-3 мм

 5-10 мм

 3-4 мм

Запитання 41

Прибори для спецій розміщуємо в спеціальних підставках:

варіанти відповідей

у середній частині столу

у лівій частині столу

у правій частині столу

Запитання 42

Складену серветку найчастіше кладемо: 

варіанти відповідей

 на закусочну тарілку

на пиріжкову тарілку

 зовсім на стіл

Запитання 43

Сервіровочні серветки використовуються:

варіанти відповідей

 сильно накрохмаленими

 ледь підкрохмаленими

 середньо накрохмаленими

Запитання 44

Для прикраси столу використовуємо квіти:

варіанти відповідей

свіжі квіти по 3-5 шт у невисоких вазах до 15 см

букети живих квітів у високих вазах до 25 см

букети квітів більше 10 штук у невисоких вазах більше 15 см

Запитання 45

Вази для фруктів використовуємо: 

варіанти відповідей

 круглі на високих ніжках

круглі без ніжок

круглі на низьких ніжках

Запитання 46

При сервіруванні банкетного столу кришталевими ємкостями для напоїв, квітів і фужерів слід використовувати:

варіанти відповідей

декоративні вази з природного матеріалу

 вази із кришталю;

 різні вишукані вази із скла або кераміки

Запитання 47

Попередня сервіровка це:

варіанти відповідей

сервіровка за попереднім замовленням банкетів у вечірній час

 сервіровка з використанням мінімальної кількості сервіровочних предметів до сніданку, обіду, вечері

 сервіровка з використанням самих необхідних сервіровочних предметів до сніданку

Запитання 48

При сервіровці столу до банкету на кожне місце відводиться:

варіанти відповідей

50-60 см

60-780 см

80-100 см

Запитання 49

При попередній сервіровці до сніданку бавовняну серветку кладемо: 

варіанти відповідей

на мілку столову тарілку

на стіл на місто тарілки

на пиріжкову тарілку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест