Сервірування столу. Приготування їжі.

Додано: 5 травня 2020
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 84 рази
12 запитань
Запитання 1

Як себе вести , якщо вам запропонували страву, яка вам не дуже досмаку?

варіанти відповідей


відмовитись

взяти небагато , подякувавши.

 відмовитись,пояснивши причину

Запитання 2

Сервірування — це мистецтво підготовки столу до прийняття їжі.

варіанти відповідей

 ТАК

НІ

Запитання 3

Що зумовлює приємний аромат чаю?

варіанти відповідей

чай обробляють парфумами


чай не має аромату

ефірні масла

Запитання 4

Зелений чай отримують:

варіанти відповідей

з нижніх листочків куща

з верхніх листочків куща

  з квітів

Запитання 5

Бутерброди повинні мати...

варіанти відповідей

 гарний зовнішній вигляд


пікантний смак


приємний аромат

 все вище перераховане

Запитання 6

Після закінчення приготування потрібно...

варіанти відповідей

 все залишити так як є

 прибрати робоче місце

 помити ніж та дощечку

 скласти все на свої місця

Запитання 7

Які бутерброди відносять до закусочних (канапе)?

варіанти відповідей


Великі квадратні

 Маленькі за розмірами різної форми

 Великі круглі

 Великі трикутні

Запитання 8

Які інструменти слід використовувати для приготування салатів?

варіанти відповідей

Ножі з нержавіючої сталі

Будь-які ножі

Запитання 9

Якими заправками змащують десертні салаты?

варіанти відповідей


Оливковою олією

Майонезом

Фруктовим сиропом

Запитання 10

Що неприпустимо для виготовлення і подачі салату?

варіанти відповідей

 Продукти акуратно нарізані

Колір і смак відповідає заявленим продуктам


Брудні краї посуду для салату

Зів’яла зелень

Зламані шматочки риби

Запитання 11

Які є салати-вінегрети?

варіанти відповідей

Десертні

 Рибні

 Овочеві

М'ясні

Запитання 12

Яку назву мають перші страви, приготовленні без м'яса?

варіанти відповідей

Сироїдні

М'ясоїдні

 Вегетаріанські

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест