Сервірування - це правила розтавлення в певному порядку на столі посуду, приборів, став.
Серветка із тканини розміщують на закусочній тарілці або поряд з нею.
Хлібницю ставлять у центрі стола?
До сніданку ставлять тільки закусочна і пиріжкова тарілка.
Супові тарілки та порційні горщики потрібно ставити на підставку або дрібну тарілку.
Вершкове масло подають: ?
Цукорниці й тарілочки з лимоном ставлять на великому столі
Оберіть, якщо за обіднім столом присутня велика кількість гостей рекомендується використовувати вази, тарілки різних форм
Для яєць призначена .
Після вживання їжі на скатертину не кладуть використаний ніж, металеві лопатки, кондитерські щіпці та інші прибори.
Якщо страви розкладають по тарілках, їх подають гостеві з правого боку.
Якщо страва подається на блюді і гість сам повинен покласти її на свою тарілку, до нього слід підходити з лівого боку.
Прибори кладуть для кожної особи за столом не ближче ніж
Для кожної особи за столом ставлять окрему тарілку (на обід-дві: глибоку і мілку)
Ніж для кожної особи за столом кладуть
Виделку для кожної особи за столом ставлять
Ложки і ложечки кладуть для кожної особи за столом
Якщо у переліку страв, передбачені голубці, котлети ножі не подають, а виделку кладуть з правого боку тарілки.
На обід спочатку подають .
Прибравши посуд після вживання їжі, а також спеції, залишки закусок та інших страв, подають солодощі і чай або каву, які готують у присутності гостей.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома