Сервірування столу. Столовий етикет.

Додано: 18 травня 2020
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 149 разів
20 запитань
Запитання 1

Сервірування - це правила розтавлення в певному порядку на столі посуду, приборів, став.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 2

Серветка із тканини розміщують на закусочній тарілці або поряд з нею.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 3

Хлібницю ставлять у центрі стола?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

До сніданку ставлять тільки закусочна і пиріжкова тарілка.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 5

Супові тарілки та порційні горщики потрібно ставити на підставку або дрібну тарілку.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

Вершкове масло подають: ?

варіанти відповідей

на великих тарілочках

нарізане кубиками

брусками нарізане

кульками

всі відповіді правильні

Запитання 7

Цукорниці й тарілочки з лимоном ставлять на великому столі

варіанти відповідей

в одному місці

двох-трьох місцях

Запитання 8

Оберіть, якщо за обіднім столом присутня велика кількість гостей рекомендується використовувати вази, тарілки різних форм

варіанти відповідей

для вінегретів

для паштетів

салатів

Запитання 9

Для яєць призначена .

варіанти відповідей

порцелянова зі спеціальною ложечкою

пласмасова чарочка

всі відповіді правильні

Запитання 10

Після вживання їжі на скатертину не кладуть використаний ніж, металеві лопатки, кондитерські щіпці та інші прибори.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 11

Якщо страви розкладають по тарілках, їх подають гостеві з правого боку.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 12

Якщо страва подається на блюді і гість сам повинен покласти її на свою тарілку, до нього слід підходити з лівого боку.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

Прибори кладуть для кожної особи за столом не ближче ніж

варіанти відповідей

за 1 см від краю

за 2 см від краю

за 3 см від краю

Запитання 14

Для кожної особи за столом ставлять окрему тарілку (на обід-дві: глибоку і мілку)

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 15

Ніж для кожної особи за столом кладуть

варіанти відповідей

з лівого боку, лезом від тарілки

з правого боку, лезом до тарілки

Запитання 16

Виделку для кожної особи за столом ставлять

варіанти відповідей

з лівого боку, гострим кінцем вгору

з правого боку, гострим кінцем донизу

Запитання 17

Ложки і ложечки кладуть для кожної особи за столом

варіанти відповідей

з правого боку, випуклою стороною донизу

з лівого боку, випуклою стороною до верху

Запитання 18

Якщо у переліку страв, передбачені голубці, котлети ножі не подають, а виделку кладуть з правого боку тарілки.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 19

На обід спочатку подають .

варіанти відповідей

гарячі закуски

холодні закуски

Запитання 20

Прибравши посуд після вживання їжі, а також спеції, залишки закусок та інших страв, подають солодощі і чай або каву, які готують у присутності гостей.

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест