Сервірування святкового столу

Додано: 21 травня 2020
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 190 разів
12 запитань
Запитання 1

Меню - це перелік ......................................, запропонованих гостям.

варіанти відповідей

страв

закусок

десертів

кулінарних виробів

напоїв

Запитання 2

Сервірування - це .................. підготовки столу до прийняття їжі.

варіанти відповідей

мистецтво

складання

приготування

використання

Запитання 3

Композиція - це .................... розрізнених складових частин у гармонійне єдине ціле.

варіанти відповідей

поєднання

сервірування

прикрашання

випрасування

Запитання 4

Особливу увагу слід приділити розташуванню предметів оформлення столу:

варіанти відповідей

скатертині

посуду

серветкам

Запитання 5

Під час складання меню передусім враховують наявність........... і ......... запрошених гостей.

варіанти відповідей

продуктів

смаки

страв

апетит

Запитання 6

Окрасою столу завжди були ........ .

варіанти відповідей

вазочка

квіти

цукорниця

пиріжкова тарілка

Запитання 7

Фрукти подають у ........... .

варіанти відповідей

чашках

вазах

тарілках

Запитання 8

Ножі кладуть ............... від тарілки лезом до неї.

варіанти відповідей

праворуч

ліворуч

прямо

Запитання 9

Виделку кладуть ................ від тарілки

варіанти відповідей

ліворуч

праворуч

прямо

Запитання 10

Посередині столу ставлять ........................... .

варіанти відповідей

спеції

хлібницю

масельничку

цукорницю

вазу з варенням або з лимоном

Запитання 11

Солодкі страви подають зазвичай ..................... святкового столу.

варіанти відповідей

наприкінці

спочатку

посередині

Запитання 12

Перед тим, як їх подати, рекомендується прибрати зі столу використаний ................... .

варіанти відповідей

посуд

хліб

спеції

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест