Шизофренія. Маніакально-депересивний психоз.

Додано: 2 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 345 разів
10 запитань
Запитання 1

Для якої форми шизофренії характерний симптом

психічного автоматизму Кандинського-Клерамбо?


варіанти відповідей

Проста.

Гебефренічна

Кататонічна.

Параноїдна.

Запитання 2

Яка форма шизофренії найчастіше протікає без галюцинацій?


варіанти відповідей

Проста.

Гебефренічна.

Кататонічна.

Параноїдна.

Запитання 3

При якій фазі маніакально-депресивного психозу пацієнти бадьорі, оптимістичні, діяльні, беруться за безліч справ, але нічого не доводять до завершення?


варіанти відповідей

Депресивній.

Маніакальній.

При обох.

Запитання 4

Для маніакального синдрому характерним є все, крім:


 


варіанти відповідей

Ейфорії.

Пришвидшення пам’яті.

Гіпермнезії.

Гіперсексуальності.

Гіперсексуальності.

Запитання 5

У хворого розщеплення психічних процесів зниження активності згасання емоцій, аутизм, негативізм і прояви апатико-абулічного синдрому. Для якої форми шизофренії характерні такі прояви?

варіанти відповідей

Простої

Кататонічної

Гебефренічної

Фебрильної

Циркулярної

Параноїдної

Запитання 6

Хвора знаходиться в стані безперервного збудження, гримасує, голосно сміється. Залазить на підвіконня, на стіл і з криком скаче звідти, залазить під ліжко і гавкає, намагається схопити інших людей за ноги. Вимагає постійного нагляду через неадекватність поведінки: стягує ковдру з хворих, одного разу відкрутила пробки від грілок і спустили їх в унітаз. Для якої форми шизофренії характерні такі прояви:

варіанти відповідей

Простої

Гебефренічної

Кататонічної

Параноїдної

Фебрильної

Запитання 7

Хворий, 25 років, госпіталізований у психіатричний стаціонар з приводу безпідставного виникнення незвичайного стану. Постійно перебуває в ліжку з підтягнутими до грудей і живота руками та колінами. Мовленнєвий контакт із хворим встановити не вдається. Рухливо загальмований, погляд байдужий, міміка відсутня, губи постійно складені в трубочку за типом «хоботка», спостерігається воскова гнучкість м’язів. Голову хворий може дуже довго не опускати на подушку, здається, ніби він лежить на повітряній подушці. Їжу не споживає. У такому стані без значних змін хворий перебуває близько тижня. На вимушене парантеральне харчування ніяк не реагує. Для якої форми шизофренії характерні такі прояви.

варіанти відповідей

Кататонічної у вигляді кататонічного ступору

Кататонічної у вигляді кататонічного збудження

Гебефренної

Параноїдної

Простої

Запитання 8

Жінка, 43 років, скаржиться на знижений настрій, відсутність апетиту, закрепи, безсоння, «душевний біль». Такий стан розвинувся поступово без видимої причини і посилювався протягом кількох тижнів. За цей період маса тіла у хворої зменшилась на 8 кг. У психічному статусі: темп мислення сповільнений, скута, рухи загальмовані, на запитання відповідає тихим голосом, обличчя сумне, міміка скорботна, емоційно пригнічена. Висловлює ідеї самозвинувачування, самоприниження, впевнена, що в усьому вона особисто винна. Визначіть синдром.

варіанти відповідей

Депресивний

Маніакальний

Гебефренічний

Кататонічний

Запитання 9

14 років, учениця 8 класу, завжди спокійна, сором'язлива. Останнім часом дівчинка стала поводити себе дивно і розв'язно. Перестала відвідувати школу, кілька разів не ночувала вдома, на вулиці посміхалась до незнайомих молодих людей. У відділенні психіатричної лікарні тримається в стороні від дітей та підлітків. Більшу частину часу нічим не займається, інколи, залишившись наодинці, танцює, щось наспівує. Гіперсексуальна, у присутності інших людей, особливо хлопчиків, лягає на ліжко, задирає халат і голими ногами починає махати у повітрі. Себе називає «Вільгеймом - завойовником по прізвищу Переприжкін». Постійно кривляється, морщить лоб, закриває очі, хмурить брови. Раптово, без будь-якої причини, заходиться беззмістовним сміхом. На побаченні з батьками непривітна, холодна, дратівлива. Принесені ними продукти відразу з'їдає, крім того, намагається вихопити їжу в інших дітей. Не переживає щодо перерви у навчанні: «нічого страшного, перейду в іншу школу». Для якої форми шизофренії характерні такі симптоми:

варіанти відповідей

Гебефренічної

Кататонічної

Параноїдної

Простої

Запитання 10

Для кататонічного синдрому характерним є все, крім:


варіанти відповідей

Пози ембріону.

Конфабуляцій.

Симптому «повітряної подушки».

Симптому хоботка.

Негативізму.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест