Шокове заморожування

Додано: 23 жовтня 2023
Предмет: Технології
14 запитань
Запитання 1

Властивості шокової заморозки:

варіанти відповідей

шокова заморозка збільшує термін зберігання продуктів, не впливаючи на смак і користь страв

шокова заморозка зменшує термін зберігання продуктів, не впливаючи на смак і користь страв

шокова заморозка збільшує термін зберігання продуктів, впливаючи на смак і користь страв

Запитання 2

Термін зберігання продуктів в камері шокової заморозки.

варіанти відповідей

до 12 місяців

до 6 місяців

до 24 місяців

Запитання 3

В чому полягає головний принцип шокової заморозки?

варіанти відповідей

у максимально повільному заморожуванню продуктв харчування

у максимально швидкому розморожуванню продуктв харчування

у максимально швидкому заморожуванню продуктв харчування

Запитання 4

Чому при шоковій заморозці потрібно максимально швидко заморожувати продукти?

варіанти відповідей

швидке заморожування запобігає виникненню крижаних кристалів, які є причиною погіршення смаку і структури продуктів

швидке заморожування прискорює виникненню крижаних кристалів, які є причиною погіршення смаку і структури продуктів

швидке заморожування запобігає виникненню крижаних кристалів, які є причиною покращення смаку і структури продуктів

Запитання 5

З яких етапів здійснюється процес шокової заморозки?

варіанти відповідей

1.Охолодження від -5 до -180С,

2.Перехід до твердого стану від 0 до -50С,

3.Глибоке заморожування від +20 до 0 0С

1.Охолодження від +20 до 0 0С,

2.Перехід до твердого стану від 0 до -50С,

3.Глибоке заморожування від -5 до -180С

1.Охолодження від 0 до -50С,

2.Перехід до твердого стану від +20 до 00С,

3.Глибоке заморожування від -5 до -180С

Запитання 6

Яке призначення камери шокового замороження BSF-22?

варіанти відповідей

для швидкого знижування температури продуктів від +650С до -180С

для швидкого знижування температури продуктів від +650С до 00С

для швидкого знижування температури продуктів від +650С до +430С

Запитання 7

За який термін часу температура продуктів в камері шокової заморозки знижується з +65 0С до +10 0С?

варіанти відповідей

за 4 години

за 2 години

за 18 годин

Запитання 8

За який термін часу температура продуктів в камері шокової заморозки знижується з +65 0С до -18 0С?

варіанти відповідей

за 2 години

за 4 години

за 18 годин

Запитання 9

Яку температуру зовнішнього середовища витримує камера шокового заморожування ?

варіанти відповідей

+ 65 0С

+ 10 0С

+ 43 0С

Запитання 10

Який максимальний об'єм завантажування камери шокового заморожування BSF-22?

варіанти відповідей

27 кг

43 кг

65 кг

Запитання 11

Який об'єм має камера шокового заморожування BSF-22 ?

варіанти відповідей

22 л

210 л

600 л

Запитання 12

Чи відбувається висихання інгредієнтів продуктів при шоковому заморожені?

варіанти відповідей

Так

Ні

Тільки при повільному заморожуванні

Запитання 13

Завдяки чому продукти, які піддаються шоковому заморожуванню зберігають структуру свіжої страви?

варіанти відповідей

Завдяки повільній швидкості термічних процесів

Завдяки швидкому розморожуванню

Завдяки високій швидкості термічних процесів

Запитання 14

Що відбувається з бактеріями в продуктах, які піддаються шоковому заморожуванні?

варіанти відповідей

Уповільнююють свою життєздатність

Повністю відтворюють свою життєздатність при розморожуванні

Повністю погибають

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест