Штучне харчування

Додано: 30 березня 2022
Предмет: , 1 клас
Копія з тесту: Штучне харчування
Тест виконано: 72 рази
21 запитання
Запитання 1

Хворому на хронічний коліт, із схильністю до закрепів, призначили дієту №3. який із зазначених продуктів є протипоказаним в даному випадку?  

варіанти відповідей

Бобові 

Висівковий хліб 

Пісне м'ясо 

Річкова риба 

Квашена капуста

Запитання 2

При спілкуванні з пацієнтом м/с пояснює мету дієти №7.Мета дієти № 7 це:     

варіанти відповідей

Щадіння функції нирок, зменшення набряків 

Відновлення функції печінки 

Щадіння нервової системи 

Нормалізація функції кишківника 

Нормалізація білкового обміну  

Запитання 3

М/с після дезінфекції гумових катетерів готує їх до стерилізації.Яким методом їх треба простерилізувати? 

варіанти відповідей

Кип’ятінням 

Паровим методом 

Замочуванням у 3\% розчині перекису водню 

Повітряним методом 

Рентгенівськими променями  

Запитання 4

М/с терапевт.відділення проводила медсестр.обстеження пац.із хронічним колітом,яке дало можливість виявити проблеми пац:метеоризм, закрепи, зниження апетиту. До якої категорії потрібно віднести ці проблеми? 

 

варіанти відповідей

Соціальні  

Психологічні 

Фізіологічні

Потенційні  

Вторинні 

Запитання 5

Для штучного годування через зонд медсестра готує: 

варіанти відповідей

Вазелін, напувальник, зонд, фонендоскоп

Стерильний товстий шлунковий зонд, лійку, 1 склянку їжі 

Стетоскоп, шприц, лійку, пінцет, лоток, зонд 

Стерильний тонкий шлунковий зонд,вазелін,фонендоскоп,шприц,лійку, 3-4 склянку їжі 

Лійку, зонд, вазелін, рідку їжу 

Запитання 6

Із штучних методів годування тяжкохворих найефективнішим і найчастіше застосовуючим вважають: 

варіанти відповідей

Парентеральний 

Через зонд 

Ректальний 

Через гастростому 

Через єюностому  

Запитання 7

М/с інфекційної лікарні,навчає пац.65 р,з діагнозом гостр.гепатит,основам дієтич.харчування в домашніх умовах. На якому етапі медсестринського процесу вона це здійснює?      

 

варіанти відповідей

  І 

 ІV  

 ІІ 

ІІІ 

Запитання 8

Пацієнт 38 р.скаржиться на слабкість,відсутність апетиту,нудоту,печію, біль в епігастральній ділянці, метеоризм.Лікар призначив дієту №1.Пацієнт звернувся до м/с з проханням пояснити їй мету призначеної дієти та порадити перелік продуктів, які вона може вживати.Назвіть пріоритетну проблему пацієнтки ? 

варіанти відповідей

Дефіцит знань про призначену дієту 

Біль в епігастральній області 

Метеоризм 

Відсутність апетиту 

Слабість  

Запитання 9

Пацієнт з тяжкою недостатністю кровообігу перебуває на ліжковому режимі. За допомогою чого медична сестра буде годувати пацієнта?            

 

варіанти відповідей

Напувальник або тарілка та ложка 

Назогастральний зонд 

Систему для краплинного введення ліків 

Систему для живильної клізми  

Товстий шлунковий зонд 

Запитання 10

У реанімаційному відділенні знаходиться хворий в непритомному стані протягом 20 діб. Додаткове штучне харчування потрібно здійснити через: 

варіанти відповідей

Єюностому 

Гастростому 

Зонд 

Катетер 

Пряму кишку  

Запитання 11

Ви м/с хоспісу.Пац.84 р.знаходиться у відділенні декілька днів.Загальний стан пацієнтки тяжкий, призначений постільний режим. У неї порушений ковтальний рефлекс, лікар призначив штучне годування. Який спосіб штучного харчування Ви застосуєте? 

варіанти відповідей

Ентерально через еюностому 

Ентерально через гастростому 

Ентерально через зонд 

Годування з ложки 

Парентерально  

Запитання 12

Хворому 55 років призначено дієту № 10. Під час спілкування з хворим медична сестра пояснює мету призначеної дієти.      

варіанти відповідей

створення сприятливих умов для кровообігу  

нормалізація секреторної та моторної функції кишечника 

збереження функції шлунка 

 помірне щадіння функції нирок 

відновлення порушеної функції печінки  

Запитання 13

В хірургічному відділенні хворого М., 45 років після операції з приводу звуження стравоходу годують через фістулу – гастростому. Для запобігання подразненню навколо гастростоми медсестра шкіру обробляє:           

варіанти відповідей

10\% розчином камфорного спирту. 

5\% розчином перманганату калію. 

Клеолом. 

Маззю Вишневського 

Пастою Лассара.  

Запитання 14

У пац.вірусний гепатит.За допомогою якої дієти необхідно відновити поруш.функції печінки ?     

варіанти відповідей

№1

№ 5

 №2 

№7 

№9  

Запитання 15


1. Виснаженому хворому призначено харчування з підвищеною енергетичною цінністю. Який з дієтичних столів відповідає цій вимозі:         

варіанти відповідей

№10 

№1 

№5 

 №9 

№11

Запитання 16

Хворому на хронічний коліт, із схильністю до закрепів, призначили дієту №3. який із зазначених продуктів є протипоказаним в даному випадку?             


варіанти відповідей

Бобові 

Висівковий хліб

Пісне м' ясо 

Річкова риба 

Квашена капуста 

Запитання 17

У пацієнта Н., 48 років, виявлено туберкульоз легень. Його госпіталізували в туберкульозний стаціонар. Який дієтичний стіл йому призначить лікар?       

варіанти відповідей

13 

11 

 10 

  12  

 5  

Запитання 18

Пацієнт, якому призначена дієта № 5, цікавиться у Вас метою цієї дієти. Як Ви відповісте      

варіанти відповідей

Хімічне щадіння печінки в умовах повноцінного харчування,покращення жовчовиділення 

 Підтримання загальних сил організму і підвищення його опірності  

Нормалізація обміну речовин, покращення кровообігу 

Забезпечення фізіологічно повноцінного харчування 

Покращення виведення із організму продуктів обміну речовин  

Запитання 19

Пацієнт С.,63 років, знаодиться на лікуванні в гастроентерологічному відділенні з діагнозом: хроні гастрит з  секреторною недостатністю. Дотримання якої дієти повинна контролювати палатна м/с?         

варіанти відповідей

Стіл № 3 

Стіл № 1 

Стіл № 2 

Стіл № 4 

 Стіл № 5  

Запитання 20

Пац.з діагнозом:ожиріння ІІ ст., яке не пов’язане із затвор.серцево-судинної та ендокринної систем,призначено дієтичне лікування. Дотримання якої дієти буде контролювати м/с?     

варіанти відповідей

№ 11 

№ 8  

№ 10   

№ 7

№ 5  

Запитання 21

Пац,яка лік.з приводу хронічного гастриту, призначена дієта №1.В чому вона полягає? 

варіанти відповідей

Нормалізація обміну пуринів 

Нормалізація секретної та моторної функції кишечнику

Обмеження механічного і хімічного подразнення слизової оболонки травного каналу

Зменшення набряків 

Покращення кровообігу  

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест