За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?
Чи можна вживати пророслу і позеленілу картоплю?
Чи можна отруїтися їстівними грибами? Вкажіть правильні варіанти відповідей.
Які чинники, що впливають на вибір харчових продуктів ви знаєте?
варіанти відповідей
Речовини, які додають до продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду називають ...
Назвіть симптоми харчового отруєння:
Яка дія отруйних грибів на організм?
Неякісне хачування може призвести до хвороби:
Симптоми харчових отруєнь ...
Виберіть правильну послідовність дій надання першої допомоги при харчовому отруєнні.
А. Прийняти сорбенти, які допоможуть вивести з організму отруйні речовини.
Б. Важливо відновити водно-сольовий баланс в організмі та простежити за нормалізацією роботи шлунково-кишкового тракту. .
В. Якщо симптоми у вас легкі, негайно промити шлунок чистою водою. (Випити багато рідини та викликати блювоту.)
Г. Якщо вам не полегшало – потрібно негайно викликати "швидку".
Д. Пити багато рідини та викликати блювоту - необхідно повторювати кілька разів, поки зі шлунка не почне виходити вода без домішок продуктів харчування.
Е. Якщо блювота і пронос відсутні – необхідно прийняти проносні препарати, аби токсини не всмокталася в організм.
Є. Легка дієта – не споживати продуктів, які можуть подразнювати стінки шлунка (кисла, гостра, смажена, жирна їжа).
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома