Симптоми харчового отруєння. Профілактика харчових отруєнь

Додано: 2 грудня 2021
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 326 разів
11 запитань
Запитання 1

Неякісне харчування може призвести до хвороби:

варіанти відповідей

грип

кіфоз

гастрит

Запитання 2

Харчові отруєння можуть спричиняти:

варіанти відповідей

бактерії чи їх токсини

мікроскопічні гриби (цвілі)

заморожені продукти

овочі та фрукти

Запитання 3

Специфічним симптомом якого харчового отруєння є різке порушення зору?

варіанти відповідей

сальмонельоз

кишкова паличка

ботулізм

ангіна

Запитання 4

Про який вид отруєння говориться: "Є наслідком вживання сирих продуктів, заражених даною бактерією. Найчастіше виявляють у сирих яйцях, м'ясі, молоці, рибі. Небезпечний для дітей, людей похилого віку і тих, хто має хронічні захворювання"

варіанти відповідей

сальмонельоз

кишкова паличка

ботулізм

 грип

Запитання 5

Обери всі дії, які допомагають уникати мікробного забруднення продуктів:

варіанти відповідей

мити, розділяти, охолоджувати, нагрівати

охолоджувати, мити

чистити, нагрівати, прати

Запитання 6

Який метод не належить до профілактики харчових отруєнь?

варіанти відповідей

НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, колодязів, підземних джерел тощо

НЕ вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання. 

Зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин.

НЕ вживати несезонні овочі

Запитання 7

Вказати необхідні дії при ознаках харчових отруєнь

варіанти відповідей

промити шлунок

якщо потерпілий непритомний - покласти його на лівий бік

велика кількість теплого пиття

при сильних симптомах викликати "швидку"

 всі варіанти вірні

Запитання 8

Харчові добавки застосовують для..

варіанти відповідей

Контролю ваги тіла.

Для покращення кольору їжі.

Подовження терміну придатності

зміни смаку їжі

Запитання 9

Який симптом НЕ являється специфічним для харчового отруєння?

варіанти відповідей

нудота

підвищення температури

спазм у животі

блювання

Запитання 10

Що категорично заборонено робити при підозрі на отруєння грибами?

варіанти відповідей

вживати молочні продукти

промивати шлунок

давати активоване вугілля

вживати підсолену воду

Запитання 11

Неякісні риба, м'ясні та рибні консерви найчастіше є причиною виникнення

варіанти відповідей

ботулізму

гастриту

сальмонельозу

зараження кишковою паличкою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест