Сир.Хліб.

Додано: 27 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 203 рази
12 запитань
Запитання 1

Сир твердий — продукт високої харчової цінності, оскільки містить усі основні поживні речовини молока.Вкажіть засвоюваність сира організмом людини 

варіанти відповідей

50-80 %. 

75-85 %. 

98-99 %. 

Запитання 2

Сири тверді виробляють з молока методом зсідання білків із наступною об­робкою і дозріванням згустка, за способом зсідання білків молока сири поділяють 

варіанти відповідей

на м'які і тверді кисло-молочні 

на сичужні і кисло-мо­лочні

на розсольні та плавлені

Запитання 3

Залежно від консистенції, вмісту вологи і технології виробництва сири поді­ляють 

варіанти відповідей

на тверді та м'які

на розсольні та плавлені


на сичужні і кисло-мо­лочні

Запитання 4

Залежно від технології виробництва сири за жирністю поді­ляють

варіанти відповідей

І, ІІ, сорти

45 % і 50 %


20 % і 30 %


тільки 50% і плавлені

Запитання 5

Твердий сичужний сир (містять 42-48 % води):має форму низького циліндра 50-100 кг. Кірочка міцна, злегка шершава, з сухим нальотом сірувато-білого кольору. Смак і аромат чисті, солодкуваті. Тісто пластичне. Колір від білого до жовтуватого. На розрізі — крупні очка круглої або овальної форми.

Вкажіть вид сиру

варіанти відповідей

Алтайський

Голландський

Костромський 

Швейцарський

Запитання 6

М'який сичужний сир (містять 46-60 % води):має форму низького циліндра, смак гостросолоний, перцевий. Консистенція ніжна, масляниста, злегка крихка. Колір від білого до жовтуватого з синьо-зеленою плісенню

Вкажіть вид сиру

варіанти відповідей

Рокфор

Дорогобузький

Мединський

Смоленський

Запитання 7

Бринзу виготовляють з якого виду молока

варіанти відповідей

з овечого молока 

інколи з овечого молока 

коров'яче молоко

тільки з коровячого молока (можуть з інших тварин)

Запитання 8

Хліб- продукт, випечений з тіста.Вкажіть , як класифікують хліб за видом борошна

варіанти відповідей

формовий і подовий

житній,пшеничний, житньо-пшеничний

простий і поліпшений

Запитання 9

Для поліпшення різних видів хліба до рецептури додоють

варіанти відповідей

маргарин, масло вершкове,родзинки

патоку,солод,молочну сироватку,прянощі,цукор

ванілін, імбир,перець,насіння

Запитання 10

На які сорти поділяють хліб

варіанти відповідей

вищий , І, ІІ сорти

люкс, вищий, І,ІІ сорти

І,ІІ і ІІІ сорт

Запитання 11

Для приготування бутербродів використовують пшеничний і житній хліб із скорин­кою або без неї, який має бути 

варіанти відповідей

не дуже м'яким

твердим

свіжим і м'яким

батон

Запитання 12

Яку підготовку здійснюють для сиру перед приготуванням холодних страв і закусок?


варіанти відповідей

розрізають на великі шматки 

зачищають зовнішню кірку і нарізують на порціонні шматочки завтовшки не більше 2 мм

натирають на тертці з великими отворами

сир можна освіжити, поклавши його на деякий час у воду

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест