Сир твердий — продукт високої харчової цінності, оскільки містить усі основні поживні речовини молока.Вкажіть засвоюваність сира організмом людини
Сири тверді виробляють з молока методом зсідання білків із наступною обробкою і дозріванням згустка, за способом зсідання білків молока сири поділяють
Залежно від консистенції, вмісту вологи і технології виробництва сири поділяють
Залежно від технології виробництва сири за жирністю поділяють
Твердий сичужний сир (містять 42-48 % води):має форму низького циліндра 50-100 кг. Кірочка міцна, злегка шершава, з сухим нальотом сірувато-білого кольору. Смак і аромат чисті, солодкуваті. Тісто пластичне. Колір від білого до жовтуватого. На розрізі — крупні очка круглої або овальної форми.
Вкажіть вид сиру
М'який сичужний сир (містять 46-60 % води):має форму низького циліндра, смак гостросолоний, перцевий. Консистенція ніжна, масляниста, злегка крихка. Колір від білого до жовтуватого з синьо-зеленою плісенню
Вкажіть вид сиру
Бринзу виготовляють з якого виду молока
Хліб- продукт, випечений з тіста.Вкажіть , як класифікують хліб за видом борошна
Для поліпшення різних видів хліба до рецептури додоють
На які сорти поділяють хліб
Для приготування бутербродів використовують пшеничний і житній хліб із скоринкою або без неї, який має бути
Яку підготовку здійснюють для сиру перед приготуванням холодних страв і закусок?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома