ХАССП|CЕРТИФІКАЦІЯ (вступ до фаху)

Додано: 11 вересня
Предмет:
8 запитань
Запитання 1

Система ХАССП англійською мовою:

варіанти відповідей

 Hazard Analysis


  Hazard Analysis and Critical Control Point


  Critical Control Point


  Critical Control Point and Hazard Analysis

Запитання 2

Система ХАССП - це?

варіанти відповідей

Система ХАССП - це дієвий інструмент управління безпечністю харчових продуктів, в основі якого лежить аналіз небезпечних чинників та контроль у критичних точках.

  

Скоординована діяльність, що полягає у спрямуванні й контролюванні організації щодо якості.

 

 Розподіл відповідальності, повноважень і взаємовідносин між працівниками.

   

Система, що дає змогу встановлювати політику і мету й досягати цієї мети.

Запитання 3

Що таке ISO 22000?( ISO 22000:2018)

варіанти відповідей

міжнародний стандарт безпеки харчових продуктів, розроблений для глобальної гармонізації вимог до управління безпекою харчових продуктів для підприємств у харчовому ланцюгу.

  

стандарт, що визначає вимоги до систем менеджменту для освітніх організацій

 всі відповіді є правильними. 

   

старндарт, що відповідає за контроль якості критичних моментів виробництва продукції або надання послуг.



Запитання 4

Сертифікація — це....

варіанти відповідей

Діяльність, що полягає в установленні положень для загального та неодноразового використання щодо наявних чи потенційних завдань 

Сукупність підходів, дій, операцій стандартизованої системи вимірювання, кількісного обліку.

 Підтвердження відповідності третьою стороною, яке стосується продукції, процесів, послуг, систем або персоналу.

Процес збору, аналізу та інтерпретації інформації з метою оцінки певних характеристик, властивостей або якостей об'єктів

Запитання 5

Безпечність харчових продуктів − це?

варіанти відповідей


інструмент управління, що забезпечує контролю за небезпечними факторами.

  

поточний контроль якості

  

це поняття, що містить у собі обробку, підготовку та зберігання харчових продуктів так, щоб запобігти хворобам харчового походження.


  розроблення та запровадження системи впливу

Запитання 6

Безпечний харчовий продукт – це?

варіанти відповідей

продукт, що не несе загрозу життю та здоров’ю людини.

  

  Правильна відповідь відсутня.


харчовий продукт, що є шкідливим для здоров’я та/або непридатним для споживання.



  харчовий продукт, який не справляє шкідливого впливу на здоров’я людини та є придатним для споживання

Запитання 7

HACCP + Заходи щодо застосування HACCP =

варіанти відповідей


 ISO 21200

ISO 22000

  усі відповіді правильні


ISO 21000

Запитання 8

До фізичних небезпечних чинників у харчових продуктах відносять?

варіанти відповідей

 скло, метал, пластик, плівка, кістки, камінці, нитки, гума, тріски, ювелірні прикраси, нігті, фарба, штукатурка, шерсть, папір, щетина тощо.

 

 хімікати, що використовуються на підприємствах: мийні та засоби для дезінфекції, мастила 


  шкідливі бактерії, віруси, пріони та паразити


  усі відповіді правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест