Солодкі страви та напої

Додано: 31 березня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 247 разів
12 запитань
Запитання 1

1. Температура подачі гарячих солодких страв:

варіанти відповідей

45

55

65

40

Запитання 2

2. Яка кількість крохмалю слід взяти для приготування 1 кг густого киселю??

варіанти відповідей

20-30 г;

100-120 г;

15-20 г;

60-80 г;

Запитання 3

3. До гарячих солоддких страв належать:

варіанти відповідей

грінки з плодами, шарлотка з яблуками, пудинг сухарний, парфе

пудинг рисовий, яблука в тісті, каша гурїївська;

суфле, млинці з варенням, пудинг рисовий, крем ванільний зі сметани;

пудинг манний, яблука в тісті, каша герївська, самбук.

Запитання 4

4. У чому полягає особливість приготування кави гляссе?

варіанти відповідей

при відпустці кладуть збиті вершки

при подачі в склянку кладуть пінку, зняту з молока

охолоджують і в келих кладуть кульки морозива

охолоджують і в келих кладуть харчовий лід

Запитання 5

До жельованих солодких страв належать

варіанти відповідей

компоти, киселі, самбуки, желе

киселі, муси, желе, свіжі фрукти

креми, желе, муси, самбуки, киселі

суфле, креми, желе, самбуки, компоти

Запитання 6

Температура подачі морозива

варіанти відповідей

4-6*

10-14*

8-10*

0-2*

Запитання 7

Для приготування пудингу сухарного необхідно наступні продукти

варіанти відповідей

сухарі, вершки, цукати, цукор, вершкове масло

сухарі, молоко, яйця, родзинки, цукор, масло вершкове

яйця, горіхи, масло вершкове, черствий батон, сметана

білки яєць, молоко, сухарі, сахарна пудра, масло вершкове

Запитання 8

З якої крупи готують гурївську кашу?

варіанти відповідей

рисова

вівсяна

манна

гречана

Запитання 9

як поділяються киселі по консистенції

варіанти відповідей

густі, полугусті, рідкі

рідкі, густі, напіврідкі

густі, середньої густини, напіврідкі

рідкі, полугусті, нормальної консистенції

Запитання 10

Кисіль доводять до кипіння і проварюють не більше

варіанти відповідей

1-2 хв

5-6 хв

10 хв

8 хв

Запитання 11

технологічний процес приготування компотів, складається з наступних операцій

варіанти відповідей

підготовка фруктів, ягід, їх варіння в сиропі, проціджування

сортування, промивання фруктів і ягід, їх варіння, протирання і з*єднання з сиропом

підготовка фруктів, ягід, варіння сиропу, з*єднання

Запитання 12

Определіть послідовність закладки продуктів при приготуванні компотів із сухофруктів

варіанти відповідей

вода, цукор, яблука і груші, чорнослив, родзинки, лимонна кислота

вода, лимонна кислота, чорнослив, родзинки, яблука, груші, цукор

вода, цукор, родзинки, яблука, чорнослив, лимонна кислота

вода, цукор, чорнослив, родзинки, яблука, груші, лимонна кислота

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест