Солодкі страви та напої

Додано: 6 квітня 2023
Предмет:
Тест виконано: 201 раз
13 запитань
Запитання 1

Технологічний процес приготування компотів, складається з наступних операцій:

варіанти відповідей

підготовка фруктів, ягід, їх варіння в сиропі, проціджування, охолодження;

підготовка фруктів, ягід, їх варіння в сиропі, проціджування, проварювання 10-12 хв, охолодження;

сортування, промивання фруктів і ягід, їх варіння, протирання і з'єднання з сиропом;

протирання фруктів, ягід, варіння сиропу, з'єднання.

Запитання 2

Температура подавання гарячих солодких страв складає:  

варіанти відповідей

65°С

75°С

55°С

45°С

Запитання 3

Узвари готують з:


варіанти відповідей

свіжих фруктів та ягід;

сухих фруктів;

сухих ягід;

всі варіанти вірні.

Запитання 4

У якому вигляді подають натуральні плоди?


варіанти відповідей

в замороженому;

в охолодженому;

у гарячому;

у свіжому.

Запитання 5

В що закладають фрукти перед приготуванням узвару?

варіанти відповідей

у воду;

у сироп;

у сік;

в окріп.

Запитання 6

Вкажіть температуру подавання узварів і фруктів з сиропом.

варіанти відповідей

10-12 °С;

12-15 °С;

14-16 °С;

20-22 °С.

Запитання 7

Кукурудзяний крохмаль використовують для приготування таких киселів:

варіанти відповідей

плодових;

ягідних

багатошарового;

молочних.

Запитання 8

За консистенцією киселі поділяють на:


варіанти відповідей

густі, рідкі, дуже рідкі;

густі, середньої густини, напіврідкі;

дуже рідкі, густі, дуже густі;

напівгусті, середньої густини, рідкі.

Запитання 9

Що таке желе?

варіанти відповідей

збита драглеподібна маса;

прозора драглеподібна маса;

фруктовий відвар;

фруктовий сироп.

Запитання 10

Що покращує смак плодово-ягідного желе?  


варіанти відповідей

вино або лимонний сік;

сік ягід або плодів;

яєчний білок;

молоко.

Запитання 11

Якою водою замочують желатин для приготування желе?

варіанти відповідей

Гарячою кип’яченою.

Теплою не кип’яченою. 

Холодною кип’яченою.

Холодною не кип’яченою.

Запитання 12

Якою водою краще заварювати чай?


варіанти відповідей

Попередньо прокип’яченою та охолодженою

Холодною водопровідною не відстояною водою.

Відстояною впродовж не менше ніж одна доба.

Відстояною впродовж не менше ніж дві доби. 

Запитання 13

У якому посуді подають гарячий шоколад? 


варіанти відповідей

Чайна чашка із блюдцем.

Кавова чашка із блюдцем.

Конічна склянка

Бокал.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест