Соуси

Додано: 27 квітня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 212 разів
10 запитань
Запитання 1

 Кількість розчинних речовин у соусах із загусниками під час зберігання на марміті протягом 2 годин:


варіанти відповідей

Збільшується

 Зменшується

Зберігається без змін.

Запитання 2

Для соусу червоного основного на м’ясному бульйоні використовується борошно пасероване:


варіанти відповідей

Без жиру

Із додаванням жиру і без додавання жиру

Із додаванням томатного пюре.

Запитання 3

  Вино перед введенням в гарячі соуси треба:


варіанти відповідей

Довести до кипіння при закритій кришці.

Кип’ятити 1-2 хв.

Розвести гарячим бульйоном

Запитання 4

   Технологічне забезпечення якості соусів білих здійснюється завдяки:


варіанти відповідей

1.      Наявності білої борошняної пасеровки, білих коренів, масла вершкового або маргарину.


1.      Дотримання рецептури, технології приготування і відчуттю міри при доведенні до смаку.


Варінню соусу 30 хв. і протирання компонентів в гарячому стані.

Запитання 5

1. Бульйон рибних відходів відрізняється від м’ясо-кісткового наявністю:

варіанти відповідей

Більшої кількості глікогену (крохмаль).

Азотистих основ ()

Більшої кількості розчинних речовин (глютину, емульгованого жиру)

Запитання 6

 При якому порушення у веденні технологічного процесу варіння бульйонів останні мають каламутний колір:


варіанти відповідей

Використанню сировини з багатим вмістом жиру, який своєчасно не видалено.

Процес варіння бульйону відбувався при безперервному бурхливому кипінні.

Сировину перед використанням не підсмажили.

Запитання 7

Прянощі до соусів гарячих додаються:


варіанти відповідей

  За 5 хв. до закінчення варіння.

За 10-15 хв. до закінчення варіння.

Після закінчення варіння.

Запитання 8

1.     Соуси червоні варять 1 годину тому, що:


варіанти відповідей

Консистенція соусів набуває потрібних властивостей.

  Крохмаль повинен бути повністю клейстеризованим.

Пасеровані овочі повинні бути повністю розм’якшені.

Запитання 9

Фізіологічні значущість соусів полягає в тому, що:

варіанти відповідей

 Страви, які подають із соусами, є більш соковитими, що обумовлює їх краще засвоювання організмом.

  Соуси збільшують калорійність страв.

Соуси урізноманітнюють харчування.

Запитання 10

Соусі гарячі зберігають на марміті при температурі:


варіанти відповідей

50-600 С.

 60-70 С.

75-80 С.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест