Соуси

Додано: 7 травня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 11 клас
Тест виконано: 56 разів
12 запитань
Запитання 1

Соусі гарячі зберігають на марміті при температурі?

варіанти відповідей

50-600 С.

 60-70 С.

75-80 С.

Запитання 2

Фізіологічні значущість соусів полягає в тому, що?

варіанти відповідей

 Страви, які подають із соусами, є більш соковитими, що обумовлює їх краще засвоювання організмом.

  Соуси збільшують калорійність страв.

Соуси урізноманітнюють харчування.

Запитання 3

1.     Соуси червоні варять 1 годину тому, що?

варіанти відповідей

Консистенція соусів набуває потрібних властивостей.

  Крохмаль повинен бути повністю клейстеризованим.

Пасеровані овочі повинні бути повністю розм’якшені.

Запитання 4

Прянощі до соусів гарячих додаються?

варіанти відповідей

  За 5 хв. до закінчення варіння.

За 10-15 хв. до закінчення варіння.

Після закінчення варіння.

Запитання 5

 При якому порушення у веденні технологічного процесу варіння бульйонів останні мають каламутний колір?

варіанти відповідей

Використанню сировини з багатим вмістом жиру, який своєчасно не видалено.

Процес варіння бульйону відбувався при безперервному бурхливому кипінні.

Сировину перед використанням не підсмажили.

Запитання 6

1. Бульйон рибних відходів відрізняється від м’ясо-кісткового наявністю?

варіанти відповідей

Більшої кількості глікогену (крохмаль).

Азотистих основ ()

Більшої кількості розчинних речовин (глютину, емульгованого жиру)

Запитання 7

   Технологічне забезпечення якості соусів білих здійснюється завдяки?

варіанти відповідей

1.      Наявності білої борошняної пасеровки, білих коренів, масла вершкового або маргарину.


1.      Дотримання рецептури, технології приготування і відчуттю міри при доведенні до смаку.


Варінню соусу 30 хв. і протирання компонентів в гарячому стані.

Запитання 8

  Вино перед введенням в гарячі соуси треба?

варіанти відповідей

Довести до кипіння при закритій кришці.

Кип’ятити 1-2 хв.

Розвести гарячим бульйоном

Запитання 9

 Кількість розчинних речовин у соусах із загусниками під час зберігання на марміті протягом 2 годин?

варіанти відповідей

Збільшується

 Зменшується

Зберігається без змін.

Запитання 10

Чому у більшість гарячих соусів входить борошняна пасеровка?

варіанти відповідей

Надає відповідної консистенції.

Поліпшує смак.

Додає коляр.

Запитання 11

До яких страв подають абрикосовий соус?

варіанти відповідей

До відварених овочів.

До пудингів, яблук у тісті та яблук із рисом.

До гарнірів із крупів.

До відварених страв із птиці.

Запитання 12

До яких страв подають соус-хрін?

варіанти відповідей

До м'ясних і рибних холодних страв.

До страв зі смаженого м'яса.

До страв зі смаженої риби.

До страв із тушкованих і смажених субпродуктів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест