Спортивні жарти, факти і курйози

Для учнів, вихованців закладів позашкільної та загальної середньої освіти. За матеріалами серії "Українські інтелектуальні ігри", видавництво "Тернопіль", автори: С.Герсимчук, О.Толстова, О.Шеремет.

Додано: 21 листопада 2020
Предмет: Фізична культура, 6 клас
Тест виконано: 5 разів
10 запитань
Запитання 1

На думку деяких активістів, використання цього спортивного інвернтаря на Олімпійських іграх ображає пам'ять тих темношкірих, які будучи рабами, жили під загрозою розстрілу і були змушені рятуватися втечею від озброєних людей. Виберіть вірну назву цього інвентаря.

варіанти відповідей
Запитання 2

Згідно з історичним жартом, у 2015 році в Російській Федерації продали 500 000 ЇХ(?), а також дві пари рукавичок і один м'яч. Оберіть ЇХ із варіантів відповідей, якщо відомо, що усі предмети разом є інвентарем одного виду спорту, поле якого зображено малюнком.

варіанти відповідей

Ракетки

Клюшки

Біти

Корзинки

Запитання 3

Марокканця Хішама Зеруалі, якого підписав шотландський клуб "Абертин", уболівальники одразу ж охрестили "Зеро". Згодом саме через це прізвисько Зеруалі отримав те, чого до нього не отримував ніхто і подалі футбольна Федерація заборонила це. Що ж отримав Зеруалі?

варіанти відповідей

Письмову подяку

Кубок лузера

Номер 0 на футболці

Олімпійські вогонь

Запитання 4

Як відомо у біатлоні лижники стріляють по мішенях з рушниці. У 1999 р. відбувся перший чемпіонат світу з "індіанського біатлону", який винайшов росіянин Валерій Крилов. На чому пересуваються і з чого стріляє учасник цього біатлону?(обери вірне зображення)

варіанти відповідей
Запитання 5

Їх(?) масовому виробництву поклав початок австралієць,який був пристрастним шанувальником серфінгу. Після морських розваг він взував їх, щоб зігріти ноги. Назва цього взуття на австралійському сленгу - означає "негарний" або "бридкий". Що це?

варіанти відповідей
Запитання 6

Закінчіть фразу Еріка Кантона, який одного разу сказав: "Я граю не проти конкретної команди. Я граю проти самої думки про ...?

варіанти відповідей

Гру

Футбол

Поразку

Команду

Запитання 7

За версією Толкієна, створив цю гру далекий предок Більбо Беггінса - хоббіт, який налетів на армію гоблінів в битві на Зелених Полях і збив своєю дерев'яною палицею голову з плечей їхнього короля. Голова пролетіла сто метрів повітрям і влучила в кролячу нору, таким чином битва була виграна, а заразом винайдена нова гра". Назвіть цю гру.

варіанти відповідей
Запитання 8

Уперше МОГ провів його в 1968 році на зимових Олімпійських іграх у Греноблі. Серед українських спортсменів у ньому результативно відзначилися Юрій Білоног, Ольга Коробка, Оксана Хвостенко та Олександр Рибка. Про що йдеться?

варіанти відповідей
Запитання 9

Жителі цієї північноамериканської країни стверджують, в неї є лише дві переваги перед виликим сусідом. По-перше - це найкраща у світі система медичного страхування. По-друге - найкращий у світі...(назвіть вид спорту цієї країни)

варіанти відповідей
Запитання 10

Мода робити це з'явилась завдяки Моніці Селеш. Саме вона підняла це "мистецтво" на новий рівень. Її найяскравішою послідовницею стала Марія Шарапова, яка стверджує, що робить це з 4 років і вже нічого не може змінити. Що це за спонтанна дія?

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест