Спортивний світ

Додано: 2 травня 2020
Предмет: Фізична культура, 7 клас
Тест виконано: 284 рази
12 запитань
Запитання 1

Олімпійські ігри представляли собою релігійний і спортивне свято. Відомості про походження ігор загублені, але збереглося кілька легенд, що описують цю подію. Перше документально підтверджене святкування відноситься до 776 до н. е., хоча відомо, що ігри проводилися і раніше. На час проведення ігор оголошувалося священне перемир'я, в цей час не можна було вести війну, хоча це неодноразово порушувалося. Назвіть країну, де виникли перші Олімпійські ігри?

варіанти відповідей

Єгипет

Стародавня Греція

Італія

Іспанія

Запитання 2

У правилах цієї гри чітко вказано, що бічна лінія поля повинна бути довше лицьової лінії, що виключає їх рівність. Згідно з вимогою, поле в цій грі має бути орієнтоване так, щоб його поздовжня вісь максимально наближалася до напрямку на північ. У якій спортивній грі, що входить в програму Олімпійських ігор, розміри майданчика можуть варіюватися від одного стадіону до іншого?


варіанти відповідей

Гандбол

Футбол

Регби

Хокей

Запитання 3

Оскільки сучасні літні Олімпійські ігри почалися в Афінах в 1896 році, спортивні заходи змінювалися з кожною грою. Популярність видів спорту змінювалася, нові види додавалися, а старі знімали з програми. Змагання в деяких видах спорту були серією невдалих експериментів. Більшість з них протрималися лише один сезон ігор і були зміщені з олімпійської програми. Який вид спорту лише єдиний раз був включений в Олімпійську програму в 1900 році?


варіанти відповідей

Крокет

Крикет

Баскская пелота

Човган

Запитання 4

Історія цієї гри сягає своїм корінням в глибоку старовину. В Японії існувала гра, яку в якійсь мірі можна вважати далеким родичем сучасності. Сидячи верхи на солом'яних бочках, учасники гри ганяли жердинами надуту шкуру, яка замінювала м'яч. Саме, назва цієї гри теж прийшла зі сходу, більше двохсот років тому європейці вивезли з Монголії гру в м'яч. Потрапивши в Європу, ця гра надалі стала родоначальницею багатьох сучасних ігор з м'ячем. Змагання в цій спортивній грі у жінок увійшли в програму Олімпійських ігор тільки в 2000 році. Назвіть цю спортивну гру.


варіанти відповідей

Волейбол

Гандбол

Бадмінтон

Водне поло

Запитання 5

Ця людина не була поетом. Але, тим не менше, написавши вірш в 1912 році, і віддавши його журі, він стає першим олімпійським чемпіоном. Остання глава у вірші називається «О, спорт! Ти світ! ». Хто з президентів МОК написав цей вірш?


варіанти відповідей

Деметріус Вікелас

Пьєр де Кубертен

Жак Рогге

Евері Брендедж

Запитання 6

Історія «Космічного Джема» починається з уходу славнозвісної персони баскетболу з великого спорту. Зірка NBA оголосила про початок кар'єри в іншому виді спорту. Хто із зірок НБА знявся в художньому фільмі «Космічний Джем»?

варіанти відповідей

Андрій Шевченко

Майкл Джордан

Стів Неш

Шакіл Оніл

Запитання 7

Один з невід'ємних символів Олімпійських ігор безперервно горить протягом усієї Олімпіади в місті її проведення - починаючи з церемонії відкриття і закінчуючи безпосереднім закінченням Ігор. Традиція запалення Олімпійського вогню існувала в Стародавній Греції - вона служила нагадуванням про подвиг титана Прометея, за легендою, викрав вогонь у Зевса та подарував його людям. Традиція була відроджена в 1928 році і зберігається до цих пір. В якому місті вперше було запалено Олімпійський вогонь?


варіанти відповідей

Більбао

Франкфурт

Гамбург

Гармиш-Партенкірхен

Запитання 8

У Стародавній Греції і Римі існувала гра, м'яч відбивали руками або ж палицями. Потім, багато пізніше, в 12-13 ст., Ця гра відродилася в Італії, вже трохи модифікована - м'яч відбивався рукавицею, або ж шкіряним ременем. У 14 столітті гра отримала свій подальший розвиток у Франції. Там цю гру полюбила французькі вельможі. Назвіть цю гру.


варіанти відповідей

Настільний теніс

Бейсбол

Бадмінтон

Сквош

Запитання 9

Гру винайшли американські індіанці, що використали її для підготовки воїнів і мирного вирішення конфліктів між племенами. Згідно з даними археологічних досліджень, прототип гри був відомий на території сучасної Канади вже на початку п'ятнадцятого століття. Команди в той час нерідко складалися з декількох сотень осіб, а протяжність поля для гри становила від кількох сот метрів до декількох кілометрів. Європейські переселенці вперше познайомилися з даною грою в XVII столітті, а до початку XIX століття вона стала завойовувати популярність серед французького населення Канади. Перший офіційний матч пройшов в Канаді в 1867 році. Гра двічі включалася в програму літніх Олімпійських Ігор. Яка гра є національним «літнім» видом спорту в Канаді?

варіанти відповідей

Хокей на траві

Роллер поло

Лакрос

Стріт-бол

Запитання 10

Згідно з однією легендою, давньогрецький герой Геракл, отримавши силу від богів, здійснив 12 подвигів. Після звершення шостого подвигу - розчищення авгієвих стаєнь, він повинен був бути винагороджений царем. Але Авгий не дотримав обіцянку. Тоді Геракл розгромив війська Авгия і вразив царя смертоносної стрілою. В знак перемоги над Авгіем Геракл заснував спортивні змагання. Вони проводилися на рівнині, обсаджена оливами. Інша легенда свідчить, що ідею Олімпійських ігор царю Еліди Іфіт підказав дельфийский оракул, щоб уберегти країну від нескінченних чвар. Хто був переможцем перших Олімпійських ігор?

варіанти відповідей

Піндар

Піфагор

Кореба

Сенека

Запитання 11

Стародавні греки з великою пошаною ставилися до вогню. Згідно з міфом його приніс людям Прометей. Він пожертвував собою, пішов проти волі могутнього Зевса, який не хотів давати людям вогонь. В знак схиляння перед подвигом Прометея греки урочисто запалювали вогонь на час проведення Олімпійських ігор. В якому році було вирішено відродити традицію запалювання олімпійського вогню?

варіанти відповідей

1924

1928

1932

1936

Запитання 12

Голландці стверджують, що ковзанярський суперечка зародився в їх країні. З давніх-давен розвагою місцевих жителів було бігати по льоду замерзлих голландських каналів. Перші конки були дерев'яними. Що прикрашало їх передню частину?

варіанти відповідей

Фігурки

Завиток

Різьба

Голова

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест