США

Додано: 14 березня 2021
Предмет: Географія, 10 клас
Тест виконано: 19 разів
12 запитань
Запитання 1

Штат у США, на узбережжі Тихого океану, належить до Тихоокеанського північно-західного географічного регіону. 176,5 тис. км², 5,2 млн мешканців; адміністративний центр місто Олімпія, головні міста: Сіетл, Спокен, Такома; із заходу тягнуться Берегові й Каскадні гори, Колумбійська височина. Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Іллінойс


Айдахо


Делавер


Оклахома


Вашингтон


Запитання 2

Штат у центральній частині США; площа 180,5 тис. км², 5,2 млн мешканців. Адміністративний центр Джефферсон-Сіті, головні міста: Сент-Луїс, Канзас-Сіті, Індепенденс. Важливий землеробський район Великих рівнин; видобуток руд цинку, олова; авіаційна, харчова, чинбарська промисловість. Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Міссурі


Верджинія


Кентуккі


Колорадо


Джорджія


Запитання 3

Найбільший за територією та найпівнічніший штат США в північно-західній частині Північної Америки, усю північно-західну частину материка, Алеутські острови й архіпелаг Олександра. Загальна площа — 1 717 855 км²; площа суходолу — 1 478 457 км².Який штат зображений червоним на карті?

варіанти відповідей

Пн. Кароліна


Вайомінг


Зах. Вірджінія


Аляска



Нью-Гемпшір

Запитання 4

Штат у Сполучених Штатах. Він став 45-м штатом, прийнятим до Союзу 4 січня 1896. Юта 13-й за розмірами, 33-й за чисельністю населення, і 10-й з найменш густонаселених з 50 штатів. Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Арканзас


Юта


Массачусец


Вісконсен


Міссісіпі


Запитання 5

Штат на півночі центральної частини США, в районі Великих Озер.Загальна площа 250 493 км², в тому числі суші — 147 121 км². Населення 9 876 187 мешканців; адміністративний центр Лансинг, головні міста та економічний центр Детройт, Флінт та інші. Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Індіана


Мен


Мічиган


Айова


Орегон


Запитання 6

Штат США, 109,2 тис. км², 5,1 млн мешканців; головні міста: Мемфіс, Нашвілл, Ноксвілл, Чаттануґа; східна і центральна частини височинно-гористі (Аппалачі), на заході долина Міссісіпі; добре розвинена енергетика: численні гідроелектростанції й теплоелектростанції на річках; хімічна, металообробна промисловість; видобуток кам'яного вугілля; вирощування кукурудзи, сої, бавовни; тваринництво.Прізвище штату — «Штат добровольців». Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Канзас


Нью-Джерсі



Теннессі


Пн. Дакота


Род-Айленд

Запитання 7

Штат на південному сході США; столиця — місто Таллахассі. Розташований на півострові з однойменною назвою між Мексиканською затокою на заході та Атлантичним океаном на сході, з півдня омивається Флоридською протокою. На півночі межує зі штатами Алабама та Джорджія. Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Небраска


Пд.Дакота


Пд. Кароліна


Пенсильванія


Флорида


Запитання 8

Штат на Північному Сході США. Був одною із перших 13-ти колоній, що утворили Сполучені Штати Америки. З населенням 19,54 мільйона людей, Нью-Йорк є четвертим штатом США за чисельністю населення. Найбільшим за населенням містом штату є Нью-Йорк, де проживає понад 40 % населення штату.  Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Нью-Йорк


Вермонт


Огайо


Міннесота


Гавайї


Запитання 9

Другий за чисельністю населення та другий за площею штат США і найбільший серед континентальних штатів. Х'юстон є найбільшим містом та четвертим за величиною в Сполучених Штатах.Назва штату походить від слова, що означає друзі мовою Каддо. Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Нью-Мексико


Техас


Оризона


Луізіана


Каліфорнія


Запитання 10

 Штат у США, 380,3 тисяч км², 840 тис. мешканців (близько 50 тис. індіанців); адміністративний центр Гелена; Скелясті гори та Великі Рівнини (прерії); хвойні ліси; тваринництво, вівчарство; вирощування пшениці, ячменю; експлуатація лісів, видобуток руд кольорових металів; виплавка міді, деревообробна промисловість; Єллоустонський національний парк. Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Алабама



Меріленд


Коннектикут


Монтана


Невада

Запитання 11

Штат розташований на північ від центральної частини США. Площа штату — 199 905 км². На півночі межує з Північною Дакотою, сході — з Міннесотою і Айовою, півдні — з Небраскою, заході — з Вайомінгом і Монтаною.

Через територію штату із півночі на південь тече річка Міссурі, яка утворює тут каньйон глибиною до 150 м. На схід від річки розташовані чорноземні прерії, на захід — Великі Рівнини. Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Міннесота

Пд. Дакота

Пн. Дакота

Портланд

Запитання 12

Штат розташований на південному заході США. На заході межує з Каліфорнією і Невадою, на півночі — з Ютою, на північному сході — з Колорадо, на сході — з Нью-Мексико, на півдні — з Мексикою Площа території штату становить 295 254 км² (6-те місце серед штатів країни).

Значна частина території штату припадає на гори, плато і пустелі. В штаті знаходиться найбільший лісовий масив жовтої сосни. На півночі штату знаходиться Великий каньйон річки Колорадо. Найбільші річки штату — Колорадо та її великий приплив, Який штат виділиний червоним на карті?

варіанти відповідей

Міссурі

Аризона

Канзас

Род- Айлен

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест