Стандартизація показників якості продукції тваринництва

Додано: 28 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 3 рази
30 запитань
Запитання 1

Який показник при аналізі якості молока не визначають?

варіанти відповідей

Жирність

Густина

Смак

Колір

Запитання 2

2. На скільки сортів поділяють молоко?

варіанти відповідей

Два

Три

Чотири

П’ять

Запитання 3

Скільки вікових груп ВРХ встановлено стандартом?

варіанти відповідей

Три

Чотири

П’ять

Шість

Запитання 4

До першої категорії свиней відносять

варіанти відповідей

Молодняк живою масою 80-115 кг

Дорослі м’ясні свині живою масою

вище 130 кг

Поросята-молочники живою масою 4-8 кг

Запитання 5

На які категорії поділяють яйця домашньої птиці залежно від термінів зберігання?


варіанти відповідей

Добірна, перша і друга

Дієтичні і столові

Ранні і пізні

Запитання 6

Чи допускається чинним стандартом наявність на шкаралупі яєць поодиноких крапок або рисок?

варіанти відповідей

Допускається

Не допускається

Допускається, але не більше 1/8 поверхні

Запитання 7

Причини швидкого псування риби:

варіанти відповідей

Пухка будова м’язової тканини

Великий вміст у ній води

Наявність слизу на поверхні тіла

Висока активність кишкових ферментів

Усі перелічені причини

Запитання 8

Чи вважається натуральним медом, продукт отриманий у наслідок згодовування бджолам цукру?

варіанти відповідей

Так

Ні

Так, при згодовуванні тростинного цукру

Запитання 9

Яка оптимальна вологість силосної маси?

варіанти відповідей

60-70 %

65-75 %

70-80 %

50-60 %

Запитання 10

Силос високої якості має запах:

варіанти відповідей

Квашених яблук

Редьки

Оселедця

Запитання 11

При здачі-прийманні молока його густина повинна бути не меншою за

варіанти відповідей

1027 кг/м3

1029 кг/м3

1031 кг/м3

1037 кг/м3

Запитання 12

Яке бактеріальне обсіменіння допускається в молоці вищого сорту?

варіанти відповідей

до 300 тис/см3

300 – 500 тис/см3

500 – 4000 тис/см3

4000 – 5000 тис/см3

Запитання 13

При масі первісток менше 350 кг їх

варіанти відповідей

Не приймають

Відносять до молодняку

Оцінюють відповідно до вимог, встановлених до дорослої ВРХ

Запитання 14

Знебарвлюється м'ясо при:

варіанти відповідей

Тривалому зберіганні

Посиленні активності ферментів, які сприяють окисненню гемоглобіну

Дії на нього ультрафіолетових променів

Запитання 15

До дієтичних відносять яйця домашньої птиці, термін зберігання яких не перевищує:

варіанти відповідей

7 діб

24 доби

120 діб

Запитання 16

При перевищенні терміну зберігання дієтичних яєць їх:

варіанти відповідей

Відправляють на переробку

Утилізують

Переводять у столові

Запитання 17

Якою краскою маркують столові яйця?

варіанти відповідей

Червоною

Зеленою

Синьою

Жовтою

Запитання 18

Мед вироблений з нектару одного виду квіток називається?

варіанти відповідей

Монофлерний

Поліфлерний

Падевий

Запитання 19

Скільки екземплярів рибин беруть для визначення середньої проби, при масі рибин     до 1 кг?

варіанти відповідей

1-2 екземпляри

2-3 екземпляри

Від двох рибин по половині

Запитання 20

Які культури збирають на силос на початку цвітіння рослин?

варіанти відповідей

Соняшник

Кукурудза

Горохово-вівсяні

Багаторічні трави

Запитання 21

Молоко якої температури допускається здавати на підприємства молочної промисловості?

варіанти відповідей

Не вище 6 оС

Не вище 10 оС

Не вище 14 оС

Не нормується

Запитання 22

До вищого сорту відноситься молоко з кислотністю

варіанти відповідей

До 16 оТ

16 – 18 оТ

16 – 20 оТ

Запитання 23

При наявності неприємного запаху м'ясо:?

варіанти відповідей

Обробляють оцтовим розчином

Утилізують

Заморожують

Запитання 24

Проти яких шийних хребців туші проводиться відбір проб м'яса?

варіанти відповідей

2 і 3

4 і 5

6 і 7

8 і 9

Запитання 25

До добірної категорії відносять яйця курей масою:  

варіанти відповідей

65 г

55 г

45 г

35 г

Запитання 26

Чи допускаються в реалізацію технічні яйця?

варіанти відповідей

Допускаються

Не допускаються

Допускаються з незначними дефектами

Запитання 27

Який стан луски живої риби?


варіанти відповідей

Блискуча, з тонким шаром слизу

Матова, суха

Блискуча, з великим шаром слизу


Запитання 28

Який колір у гречаного меду?

варіанти відповідей

Світло-жовтий

Білий

Темно-червоний

Світлий прозорий

Запитання 29

На скільки класів поділяють сіно?

варіанти відповідей

Три

Чотири

П’ять

Запитання 30

При заготівлі сінажу траву прив’ялюють до вологості

варіанти відповідей

25-30 %

30-35 %

35-40 %

45-55 %

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест