Річне підсумкове тестування для всіх форм навчання. 9 клас

Додано: 8 травня
Предмет: Трудове навчання, 9 клас
Копія з тесту: Стилі в одязі.
24 запитання
Запитання 1

Стиль одягу це

варіанти відповідей

Це зміна форм і зразків одягу, яка відбувається протягом порівняно коротких проміжків часу.

Певна акцентованість ансамблю, продиктована віком, статтю, професією, соціальним статусом, належністю до субкультури, особистим смаком людини, епохою життя суспільства і т.і.

Запитання 2

Обери стилі, які належать до категорії традиційні (основні) стилі

варіанти відповідей

Класичний

Романтичний

Етнічний

Спортивний

Мілітарі

Запитання 3

Обери стиль морський

варіанти відповідей
Запитання 4

Під час виконання роботи світло повинно падати на робочу поверхню...

варіанти відповідей

знизу або спереду; 

 справа або спереду; 

зліва або спереду 

 ззаду або спереду. 

Запитання 5

На якому етапі здійснюється обґрунтування вибору проєкту, підготовка технічної документації (ескіз, кресленник)?

варіанти відповідей

організаційно-підготовчий

конструкційний

технологічний

заключний

Запитання 6

До видів українського декоративно-ужиткового мистецтва не належить:

варіанти відповідей

художній розпис

 орігамі

 витинанка

вишивання

Запитання 7

Кулінарія - це

варіанти відповідей

приготування страв із борошна

мистецтво приготування їжі

мистецтво сервірування столу

уміння поділу страв на сніданок, обід та вечерю

Запитання 8

До холодних страв і закусок належать... (Оберіть усі можливі варіанти)

варіанти відповідей

бутерброди

салати

вінегрет

кекси

Запитання 9

Перші страви класифікують за кількома ознаками. Оберіть їх серед запропонованих.

варіанти відповідей

за температурою подачі

за способом приготування

за естетичною ознакою

за характером рідкої основи

Запитання 10

Солодкі страви (десерти) за температурою подачі поділяють на:

варіанти відповідей

солодкі, солоні

холодні, гарячі

теплі, розігріті 

Запитання 11

Кейк-попси - це

варіанти відповідей

Це бісквітні тістечка, на які красиво викладено шапочку з крему. Зовні вони мають вигляд маленьких порційних тортиків.

Це невеликі бісквітні тістечка у формі кульки на паличці в шоколадній глазурі.

Запитання 12

Цей обрядовий здобний хліб всі печуть лише раз на рік. У неділю, в світле свято подають його до столу.

варіанти відповідей
Запитання 13

Назвіть складові борщу

варіанти відповідей

капуста

буряк

цибуля

тісто

картопля

часник, спеції

морква

бульйон

Запитання 14

Зв'язок біоніки з якими науками?

варіанти відповідей

Біологія, кібернетика, фізика, хімія, інженерні науки

Біологія, кібернетика, хімія, інженерні науки

Запитання 15

Як можна пояснити основи біоніки у проєктуванні?

варіанти відповідей

 люди повторюють те, що робили рослини та тварини протягом тисячоліть

створення нових технологій шляхом поєднання різних наук

Запитання 16

Який напрямок біоніки включає в себе дослідження і застосування нових біоматеріалів?

варіанти відповідей

Текстильна біоніка

Технічна біоніка

Архітектурно-будівельна біоніка

 Побутова біоніка

Запитання 17

Що таке "АПСАЙКЛІНГ"?

варіанти відповідей

сортування побутових відходів.

творче перевтілення відходів у витвори мистецтва, побутові вироби, одяг, аксесуари тощо. 

Запитання 18

Після переробки, гумових покришок отримане додають у....

варіанти відповідей

матеріал для виготовлення керамічної плитки

матеріал для виготовлення паперу

дорожнє покриття

Запитання 19

Для запобігання травматизму та збереження здоров'я учнів потрібно дотримуватись правил безпеки праці.

варіанти відповідей

робоче місце тримати в чистоті, використовувати обладнання тільки за їх призначенням, не використовувати несправні прилади

знати своє робоче місце, використовувати приладдя як заманеться, сортувати обладнання

 

Запитання 20

Якими способами варять макарони?

варіанти відповідей

зливним

незливним

обидва способи вірні

Запитання 21

Якою водою промивають готові макарони?

варіанти відповідей

теплою кип'яченою водою  

гарячою проточною водою

холодною водою

Запитання 22

Що не можна робити,якщо зайнялися олія чи жир на сковорідці?

варіанти відповідей

накривати кришкою

заливати водою

Запитання 23

Перед приготуванням їжі потрібно...

варіанти відповідей

вимити руки

 вимити обличчя

вимити волосся

Запитання 24

Класифікація каш за консистенцією

варіанти відповідей

в'язкі

розсипчасті

рідкі

всі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест