Їстивні та не їстивні гриби

Додано: 26 квітня 2020
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 56 разів
16 запитань
Запитання 1

Вкажіть особливості, характерні для сукора

варіанти відповідей

одноклітинний міцелій

утворення спорангіїв

утворення плодових тіл

фотоперіодизм

паразитичний спосіб життя

Запитання 2

Вкажіть назви їстивних грибів

варіанти відповідей
Запитання 3

Вкажіть назву шапкового гриба

варіанти відповідей

опеньок

мукор

пеніцил

дріжді

Запитання 4

Вкажіть назву отрйного гриба

варіанти відповідей

маслюк

печериця

бліда поганка

опеньок

Запитання 5

Вкажіть назви неїстивних грибів

варіанти відповідей

гірчак

лисичка не справжня

мухомор

бліда поганка

трюфель

Запитання 6

Виберіть правильне твердження

варіанти відповідей

Завжди можна збирати незнайомі , маловідомі гриби

Абсолютно безпечних грибів не існує

Навіть найкращі їстивні гриби гриби можуть бути причиною вторинних отруєнь

Потрібно знищувати гриби в природі, які належать до найотрйніших

У разі отруєння грибами слід негайно звернутися до лікаря й надати отруєному першу долікасрьку допомогу.

Запитання 7

Макроскопічні гриби,які не потрапляють до групи небезпечних отруйних грибів поділяють :


варіанти відповідей

 умовно отруйні

 їстивні

неїстівні

смертельно отруйні

дуже отруйні

Запитання 8

Гриби вирощені в умовах промислового виробництва,мають переваги перед природними грибами:

варіанти відповідей

 вживаються в сирому вигляді

 немають жодних переваг

гарантовано їстивні

Запитання 9

До грибів 3 - ї категрії належать

варіанти відповідей

опеньок осінній, зморшка, чорний груздь, вовнянка

підберезовик, сироїжка, маслюк



рижики, мухомор, трюфель

Запитання 10

До 4-ї категорії входять гриби:

варіанти відповідей

гриби, які ма­ють високі смакові властивості і можуть вживатися в їжу після будь-якої термічної обробки, проте не в сирому вигляді.

гриби є смачними та поживними, але потребують спеціальних методів приготування.

гриби з невисокою харчовою цінністю, з не дуже високими смаковими якостями.

Запитання 11

Мухомор зелений або бліда поганка належить до грибів

варіанти відповідей

їстивні

умовно їстивні

смертельно-отруйні

отруйні

Запитання 12

Гриб синяк належить до грибів (Gyroporus cyanescens)


варіанти відповідей

умовно-отруйні гриби

їстивний

отруйний

Запитання 13

До грибів 2 категорії належить гриб

варіанти відповідей
Запитання 14

Найкращі та найсмачніші гриби, смачні, легко засвоюються організмом, перед вживанням не потребують термічної обробки, можуть використовуватись сирими у складі свіжих грибних салатів - це

варіанти відповідей

гриби 1 - ї категорії

гриби 2 - ї категорії

гриби 3 - ї категорії

гриби 4 - ї категорії

Запитання 15

За будовою гіфів гриби поділяються на:

варіанти відповідей

 вищі та нижчі;

 їстівні та отруйні;

шапкові та плісняві

Запитання 16

До отруйних шапкових грибів відносяться:

варіанти відповідей

сироїжка

мухомор

маслюк

білий гриб 

бліда поганка

чортів гриб ( сатаністкій гриб)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест